SZTE BTK 2013. május

%1970. május %01.

Kínálatbővítés a szegedi pszichológus képzésben

Cimkék: szakképzés
%1970. május %01.

Általában a világ első ötszáz intézménye között jegyzik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) teljesítményét. A különböző rangsorokon a Tisza-parti universitas évek óta a legerősebb vidéki egyetem pozíciójában áll a hazai felsőoktatási intézmények között.

%1970. május %01.

Az idei DUE Ifjúsági Sajtófesztiválon megint szép sikert értek el a kommunikáció szakos hallgatók.

Cimkék: kommunikáció
%1970. május %01.
%1970. május %01.

A Kazah Köztársaság Nagykövetsége valamint a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdet a modern Kazahsztán és a főváros történelme témájában a Szegedi Tudományegyetem diákjai számára.

%1970. május %01.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg Szegeden a Filozófia hosszú éjszakáját. Az est folyamán bemutatták a Különbség folyóiratot, majd a meghívott vendégekkel beszélgettek a filozófiai szövegek alkotásáról és befogadásáról.

%1970. május %01.

Az SZTE Hispanisztika Tanszéke idén is megrendezte a Spanyol Kulturális Napokat, melynek egyik programja a Nyugi kertben szervezett katalán vacsora volt, ahol Jordi Gimeno főzött a vendégeknek.

%1970. május %01.

Ingyenes, kétszer kétnapos akkreditált pedagógus-továbbképzéseket hirdet az Educatio Nonprofit Kft. június-júliusi időpontokban Digitális eszközökkel támogatott projekt alapú tanulás - Intel® Teach Essentials címmel

Cimkék: továbbképzés
%1970. május %01.

Első helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem a Campus Hungary ösztöndíjra eddig benyújtott és támogatott pályázatok száma alapján is. A Balassi Intézet által kiírt Campus Hungary program újabb ösztöndíjas felhívására 2013. május 30-ig lehet pályázni.

%1970. május %01.

Május 16-17-én a SZAB-székházban rendezik meg a Lábjegyzetek Platónhoz konferenciasorozat 12. részét, mely egyben a Magyar Filozófiai Társaság 2013. évi nagyrendezvénye. A téma a hazugság.

%1970. május %01.

Az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén, a Somogyi-könyvtárban és a SZAB-székházban is bemutatták szerkesztői a zalaegerszegi Pannon Tükör kulturális folyóiratot.

%1970. május %01.

A SZAB-székházban tartották Utasi Ágnes szociológusprofesszor legújabb könyvének bemutatóját.

%1970. május %01.

Az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében. Az SZTE Természettudományi és Informatikai, Bölcsészettudományi, Zeneművészeti Kara, valamint Juhász Gyula Pedagógusképző Kara meghirdette a vizsgálatok időpontjait.

%1970. április %01.

25 arany-, 37 ezüst- és 74 bronzfokozatú hallgató – ezek a számai az SZTE Tehetségpont idei Kiválósági listájának, amit április 25-én hirdettek ki több más egyetemi, alapítványi és vállalati ösztöndíjjal együtt az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében. Összesen 150 tehetség kapott elismerést.