SZTE BTK 2022. július

2022. július 18.

Idén, immáron huszonkettedik alkalommal, újra jelenléti formában szervezi meg karunk Hungarológia Központja a Nyári Egyetemet. A program keretében július 18-tól a világ különböző országaiból érkeznek a karra külföldi diákok, hogy a négyhetes itt-tartózkodásuk alatt közelebb kerülhessenek a magyar nyelvhez és kultúrához. Az idei év különlegessége, hogy a Nyári Egyetemmel párhuzamosan egy másik, hasonló célú program is elindul, július 26-án. A Manitobai Egyetemmel való új megállapodás alapján tíz kanadai diák tölt majd el három hetet Budapesten és Szegeden – a kulcsfogalom itt a köztéri emlékezet lesz.

2022. július 14.

A vidéki egyetemek összes kara közül a harmadik legtöbb első helyes jelentkezőt tudja felmutatni idén az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara – írja az Eduline, a felvi.hu statisztikáira hivatkozva. A dobogós helyezés mellett az is jelentős előrelépés, hogy az intézmény a jelentkezők számát az előző évekhez képest a járványhelyzet okozta nehézségek és a csökkenő felvételizői létszám ellenére is növelni tudta.

2022. július 01.

Beszélgetés dr. habil. Kérchy Annával, az Év Gyerekkönyve Díj zsűritagjával


Idén már hetedik alkalommal hirdette meg a HUBBY Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díjért folyó versenyt, ami a gyermek- és ifjúsági irodalom képviselőinek egyik legnívósabb megmérettetése hazánkban. A 2022-es zsűriben karunk oktatója, az Angol Tanszék egyetemi docense, dr. habil. Kérchy Anna is helyet kapott. Vele beszélgettünk a gyerekkönyvek mai helyzetéről és a gyermekirodalom kilátásairól.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.