SZTE BTK 2012. március

2012. március 30.

Az Egyesült Államokban kutathat, taníthat az a hallgató vagy oktató, aki elnyeri a világ egyik legrangosabb ösztöndíját, a Fulbright-ot. Több mint 150 ország tagja a programnak, a Magyar Fulbright Egyesület idén a huszadik születésnapját ünnepli. A jövő évi pályázati lehetőségekről Brückner Huba, az egyesület ügyvezető igazgatója tartott tájékoztatót a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

 

2012. március 30.

Tíz esztendeje hunyt el a néprajzi dokumentumfilm-sorozatok kapcsán is ismert Bellon Tibor néprajzkutató. A Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék egész évben emlékezik egykori vezetőjére, március 28-án az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága (SZAB) Néprajzi Munkabizottságával együttműködésben tudományos üléssel tisztelegtek Bellon Tibor munkássága előtt.

 

2012. március 28.

A Fulbright Bizottság ösztöndíjakat hirdet az Egyesült Államokba a 2013-2014-es tanévre.

2012. március 28.

2012. március 29-i hatállyal érvénybe lép az egységvezetői rendelkezés a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény végrehajtásáról.

2012. március 19.
2012. március 12.

Három, a Szegedi Tudományegyetemhez kapcsolódó kiválóság hozta el a Szegedért Alapítvány idei díjainak többségét. Csirik János informatikus, Bernáth Árpád irodalomtörténész, valamint Sófi József, a fiatal tehetségek mecénásának tevékenységét ismerték el.

2012. február 09.

Az SZTE Uniface nevű online reality játékán a felvételizők – még a meghosszabbított jelentkezési határidő előtt – megszerezhetik virtuális diplomájukat. A programot már mi is teszteltük: álltunk sorban a tanulmányi osztályon, kerestünk albérletet, benéztünk egy-egy előadásra és kávéztunk a JATE Klubban.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.