SZTE BTK 2012. június

2012. június 21.

Már a tervezett nyitás előtt fél évvel „szuperintegrált térként” került a köztudatba a Szegedi Tudományegyetem Informatoriuma. Az informatikai újdonságokat és az információs technika vívmányait bemutató interaktív kiállítási tér a Szent-Györgyi Albert Agórában kap majd helyet. A tervek szerint az érdeklődők év végén nézhetik meg először a Magyarországon egyedülálló intézményt.

 

2012. június 21.

Július 6-7-8-án a net elérés szünetel az Egyetem utcai és a Petőfi sugárúti épületben

2012. június 21.

Valamennyi generáció infokommunikációs kultúráját, illetve értékrendjét vizsgálták szegedi szakemberek abban az interdiszciplináris projektben, melynek záró konferenciáját csütörtökön és pénteken tartják. Az egyik eredmény, hogy Léleknavigátort, azaz információs tanácsadó portált fejlesztenek.

 

2012. június 14.

Idén június elején Szegeden tartották a Magyar Germanisták Társaságának (Gesellschaft ungarischer Germanisten, GuG) közgyűlését. Középpontban az osztrák irodalom és kultúra állt.

 

2012. június 14.

Generációk az információs társadalomban címmel tartanak konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (SZTE BTK). A június 21. és 22. közötti rendezvény középpontjában az infokommunikációs kultúra áll, amelynek a különböző korosztályokra tett hatását pszichológiai és szociológiai szempontok szerint is vizsgálják.

 

2012. június 13.

A 77 nyertes között 7 magyar, közte a Szegedi Tudományegyetem Francia Tanszékének adjunktusa, Balázs Péter is elnyerte Párizs város kutatói ösztöndíját.

 

2012. június 13.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar kommunikáció szakos hallgatóinak vizsgafilmjeit tűzi műsorára négy televízió is.

 

2012. június 11.
2012. június 07.
2012. június 06.

Rácz Béla, az SZTE általános rektorhelyettese és Botka László, Szeged polgármestere június 6-án jelképesen útjára indította az egyetem központi épülete előtt a Dugonics tér év végéig tartó rehabilitációs beruházását.

 

2012. június 06.

Új központi helyszínen, Szegeden a Reök-palota előtti téren várja a 83. Ünnepi Könyvhét és a 11. Gyermekkönyv-napok a Gutenberg-galaxis fiatal és idős szerelmeseit. A könyves történések jelentős százalékában a szegedi egyetemhez is valamilyen módon kötődő oktatók, egykori, vagy jelenlegi hallgatók vállalnak szerepet, ezekből szemezgettünk most, a teljesség igénye nélkül.