SZTE BTK 2012. július

2012. július 19.

A szegedi egyetemen diplomázó egykori laoszi hallgatók közül többen is kiemelkedő szerepűek, magas állami tisztséget töltenek be a délkelet-ázsiai országban. E helyzetben kölcsönös tudományos együttműködési tárgyalásokat kezdeményeztek alma materükben, pontosabban a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi, valamint Bölcsészettudományi Karán. A találkozók időszerűségét növeli, hogy idén 50 éves a magyar-laoszi diplomáciai kapcsolatok fölvétele.

 

2012. július 05.

Ünnepi doktoravató ülést tartott július 5-én a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa.

 

2012. július 05.

A mögénk került tanévben beért tudományos, kutatói és oktatói teljesítményekért elismeréseket, illetve vezetői kinevezéseket adott át a Szegedi Tudományegyetem általános rektorhelyettese, Rácz Béla professzor. Az SZTE Rektori Hivatala dísztermében július 4-én több mint százan vettek át oklevelet az universitas rektorhelyettesei, illetve az egyetem kari vezetőinek jelenétében.

 

2012. július 04.
2012. július 01.

14 új Bolyai-ösztöndíjas kutató dolgozik a Szegedi Tudományegyetemen. Kihirdették az idei Bolyai-ösztöndíjasok névsorát a június 27-i Bolyai-napon a Magyar Tudományos Akadémián: összesen 186 fiatal magyar kutató folytathatja tevékenységét a hároméves támogatással.

 

2012. június 21.

Július 6-7-8-án a net elérés szünetel az Egyetem utcai és a Petőfi sugárúti épületben