Fulbright_tajekoztato_plakat_2014-15

Fulbright ösztöndíjak az Amerikai Egyesült Államokba

A Fulbright Program oktatói, kutatói és tanulmányi ösztöndíjakat kínál az Egyesült Államokba, bármely tudomány- és művészeti ágban. A Fulbright ösztöndíjról első kézből kaphat információt az, aki részt vesz a március 7-i TIK-beli tájékoztatón.

Felsőfokú végzettséggel (minimum BA/BSc) és megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek a Fulbright ösztöndíjra. Az elmúlt húsz évben a Fulbright magyar-amerikai csereprogramnak köszönhetően körülbelül 750 magyar és 600 amerikai diák, oktató és kutató részesülhetett Fulbright ösztöndíjban.

A Fulbright ösztöndíj teljes körű támogatást biztosít (havi megélhetési költség, egészség- és balesetbiztosítás, tandíj, stb.).

A 2014-2015-ös tanévre szóló ösztöndíjakra 2013. május 13-ig lehet pályázni. Bővebb információ és online pályázat a Fulbright Bizottság honlapján található: www.fulbright.hu

A Fulbright ösztöndíjakról, a pályázat menetéről a Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója, Dr. Jókay Károly tart előadást tartani, majd készséggel válaszol kérdésekre. A tájékoztató időpontja március 7. (csütörtök) délelőtt 10:00 óra, helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) IV-es szemináriumi terme – tudtuk meg Prof. Dr. Nagy Katalintól, a Magyar Fulbright Egyesület Elnökétől, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánjától.


 

További információ:

http://www.stoma.u-szeged.hu/hirek/szte-fok-2013-februar/fulbright-osztondijak; http://www.arts.u-szeged.hu/hirek/szte-btk-2013-februar/fulbright-osztondijak

 

A Fulbright ösztöndíjak pályázati kíírása itt letölthető

SZTEinfo


Plakat2013_Szeged

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.