allasborze_2014_oktober_kiemelt_nagy

A startup világ nagyágyúi az SZTE tavaszi állásbörzéjén

A karrieré a főszerep 2015. március 31-én, a Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéjén. Az SZTE Tanulmányi és Információs Központ átriumában közel 50 kiállító várja a hallgatókat és frissdiplomásokat, a felkészülésben pedig az SZTE Karrier Iroda tanácsadásai és előadásai segítik az érdeklődőket.

A Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma, az SZTE állásbörzéje 2015. március 31-én ismét megnyitja kapuit. Az SZTE Karrier Iroda szervezésében a 20. Tavaszi Állásbörzére közel 50 kiállító érkezik: helyi, regionális és országos cégek, munkaerő-közvetítők és civil szervezetek. A rendezvény hivatalos megnyitóján, 9 órakor adják át az Alma Mater Díjat.

 


Az informatikától a gazdasági területeken át az idegen nyelvekig

 

Az informatikai, mérnöki-műszaki, gazdasági és gyógyszeripari területekre készülő hallgatók, a legkülönbözőbb egyetemi szakokon végző fiatalok találkozhatnak a számukra érdekes kiállítókkal az SZTE állásbörzéjén. De a kommunikáció, a marketing és az idegen nyelvek iránt lelkesedők is eredményesen látogathatják a vállalatok standjait.

Az állásbörze vendége lesz – többek között – a Bonafarm Csoport, a Robert Bosch Elektronika Kft., a Goodwill Pharma Kft. A jelentkezők leadhatják önéletrajzukat a kecskeméti Mercedes gyár, az ELI lézerkutató központ vagy az NNG Kft. képviselőinek is.

A munkaerő-piaci mustrán ezúttal a vállalkozói szféra lehetőségei és buktatói is fókuszba kerülnek; a Forbes, a PwC, a Bridge Budapest és az Informatikai Vállalkozások Szövetségének programjain kiderül, hogyan lehet egy jó ötlettel meghódítani a világot. A látogatók a Karrier Iroda standjánál szavazhatnak kedvenc kiállítójukra.

 


Felkészítő napok – tanácsadások és próbainterjúk

 

Az állásbörzét megelőző napokban – március 27-én és 30-án – ismét egyéni tanácsadásokkal, próbainterjúkkal és egyedülálló coaching módszerrel várják a szakértők a munka világába készülőket. A tavaszindító állásbörze napján pedig tippeket kaphatnak az eredményes bértárgyaláshoz és a bombabiztos önéletrajz elkészítéséhez. Az egyetemi állásbörze kiállítói interaktív workshop keretében osztják meg az érdeklődőkkel, milyen számukra az ideális jelölt és milyen módszerekkel választják ki jövendőbeli kollégáikat. A munkakeresők a börze napján az önéletrajzhoz szükséges profi fotót is elkészíttethetik, amihez smink- és stílustanácsadással segítséget nyújtanak a szervezők.

 


A vállalkozóvá válás útján

 

A vállalkozásoké lesz a főszerep március 31-én 15 órától. A magyar Forbes munkatársai és a magazin elismert „30 sikeres 30 alatt” listájának szereplői mesélik el, hogyan kell elindulni az egyetemi évek után, vagy akár már a tanulmányok alatt is a vállalkozóvá válás útján.

A Bridge Budapest ösztöndíjasainak beszámolóiból kiderül, miként változtatta meg az életüket a világ másik felén eltöltött gyakornoki program. Az IVSZ blokkja arra fókuszál, mikor léphet ki egy vállalkozás a kick-off szakaszból, a PwC munkatársai pedig a self marketing művészetébe vezetik be a hallgatóságot.

 


Fogadóóra SZTE-s diplomásoknak

 

A 2014-ben útjára indított Alumni óra esemény folytatásaként ezúttal fogadóórán találkozhatnak személyesen az egyetem diplomásai a rendezvény kiállítóival, amennyiben ezt az állásbörze ideje alatt nem tudják megtenni.

A kifejezetten tapasztaltabb szakemberek számára kínált pozíciókat itt tekinthetik meg az érdeklődök. A diplomás szakemberek ezt követően jelezhetik, ha karriercéljaiknak megfelelő ajánlatot találnak, a szervezők pedig összehozzák a két felet az Alumni fogadóórán egy kötetlen beszélgetésre, amely kiváló alapot teremthet akár egy későbbi sikeres kiválasztási folyamathoz is.

 

Az SZTE Tavaszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk az SZTE Karrier Iroda honlapján és a rendezvény Facebook oldalán érhetők el.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.