Ismét Katalán Kulturális Nap az SZTE-n

2014. november 21-én az SZTE Hispanisztika Tanszék és a Llull Intézet megrendezi a VI. Katalán Kulturális Napot. Az előadások a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) videokonferencia termében lesznek.

Részletes program:

 

10.00-kor kezdődik a megnyitó: Medveczky Iván főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium; Gálffy Kolos főosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma.

10.15-től 12.00-ig előadások következnek: Agustí Alcoberro, egyetemi tanár, Universitat de Barcelona: Katalónia és a spanyol örökösödési háború; Berta Tibor, egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem: A katalán nyelv helyzete a XVIII. században; Anderle Ádám, professor emeritus, Szegedi Tudományegyetem: Katalán szám-űzöttek a spanyol örökösödési háború után: Új-Barcelona megalapításának kísérlete.

12.00-től 12.30-ig kiállításmegnyitót tartanak: Keveházi Katalin főigazgató és Batóné Kaczúr Ágnes szakreferens, Szegedi Tudományegyetem, Klebelsberg Könyvtár: Katalán könyvek a Klebelsberg Könyvtár hispanisztika különgyűjteményéből.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.