Támogatás fogyatékkal élő SZTE-s hallgatóknak

Jegyzet-, fénymásolás-támogatást és taxiutalványt is igényelhetnek a Szegedi Tudományegyetem fogyatékossággal élő hallgatói. A támogatások igénybevételéhez az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban kell regisztrálni.

Többféle támogatást nyújt a fogyatékossággal élő hallgatóknak a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja.

 

– A tanácsadó központunkban regisztrált, fogyatékossággal élő hallgatóknak tudunk különböző támogatásokat biztosítani, a diákoknak minden fél évben új igénylést kell benyújtaniuk – mondta Vukovich Katica, a SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ Esélyegyenlőségi referense. – Ebben a félévben 15 000 forint értékű jegyzettámogatást tudunk adni a fogyatékossággal élő hallgatóknak, valamint fénymásolási utalványt, amely 1000 oldal másolását fedezi.

 

Ezenkívül létezik egy egész tanévre szóló támogatás is: a 10 ezer forint értékű taxiutalványt elsősorban mozgássérült hallgatók részére tudják biztosítani, hogy a közlekedésük, szállításuk megoldott legyen például az egyetem és a kollégium között. – A fogyatékossággal élő hallgatók más, ingyenes szolgáltatásokat is igénybe vehetnek: például 10 alkalommal járhatnak gyógytornára. A hallgatókat a gyógytornász felméri, és heti rendszerességgel találkoznak. Emellett van egy masszőr is, akinél elsősorban hátmasszázst szoktak a diákok igénybe venni, de a relaxációs és a talpmasszázs is szóba jöhet – tette hozzá Vukovich Katica.

 

Az életvezetési tanácsadó az egyetem összes hallgatójának nyújt tanácsadást, a regisztrált diákok öt alkalommal vehetnek részt ingyenesen ilyen jellegű beszélgetésen. A fogyatékossággal élők esetében rövid a várakozási idő, és kifejezetten olyan szakembert biztosítanak nekik, akinek az adott kérdés a szakterületük. A fogyatékossággal élő hallgatók esetében a támogatások igénybe vételéhez elengedhetetlen a regisztráció, szükséges az orvosi szakvélemény másolata, valamint az aktuális félévre szóló, hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum másolata.

 

Ebben a félévben a támogatások igénylésének határideje: 2014. március 7. Bővebb információ a www.eletv.u-szeged.hu weboldalon. Az iroda címe és elérhetőségei: 6722 Szeged, Vitéz utca 17., 11-es iroda. E-mail: eselyiroda@gmail.com, telefonszám: 62/544-029.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.