We Shall Overcome – izgalmas nyelvkönyvbemutató az egyetemen

A Szegedi Tudományegyetemen mutatták be Viktor Jilly We Shall Overcome című nyelvkönyvét tanároknak és diákoknak. A programot az Egyesült Államok budapesti nagykövetséges szervezte.

we_shall_overcome3_vjilly– A nyelvkönyvet szerző Viktor Jilly a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban tanít rég óta. A tankönyvíró szakmában elismert, specialitása pedig az úgynevezett content based, vagyis tartalomalapú nyelvoktatás. Az amerikai és angolszász kultúrából, történelemből vesz témákat, és e köré építi fel nyelvkönyveit – magyarázta Vajda Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Amerikanisztika Tanszék tanszékvezető egyetemi docense. – A We Shall Overcome című nyelvkönyvben az amerikai polgárjogi mozgalmat tekintette át a kezdetektől a polgárjogok kivívásáig, és a nyelvkönyv témáit is ehhez kapcsolódva építette fel.

 

Viktor Jilly rendhagyó tankönyvbemutatót tartott: gitárral érkezett és a témához kapcsolódó dalokat adott elő, a gyapotszedő négerek dalaitól kezdve a könyv címadó daláig. Az angol nyelvű tankönyv javítja a diákok olvasási, szövegértési és beszédkészségét, amellett, hogy morális kérdéseket is feszeget az amerikai polgárjogi mozgalom témakörében. A pedagógusok számára számos videó, vers, interjú, beszéd és dokumentumfilm áll rendelkezésre, amelyek színesebbé, érdekesebbé tehetik a nyelvoktatást. A korszerű nyelvtanítási módszer lehetővé teszi a párban való tanulást, a csoportmunkát, így a diákok az óra egésze alatt aktívan vehetnek részt a tanulásban.

 

Konyvbemutato_2013.feb.18
We Shall Overcome – izgalmas nyelvkönyvbemutató az egyetemen - GALÉRIA

 

A szegedi angoltanárok nagy számban vettek részt a tankönyvbemutatón, amelyhez hasonlót egyébként Debrecenben, Pécsett és Egerben is megrendeztek.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.