Boritokep_23

2024 júniusában záróvizsgázol? Olvasd el a legfontosabb információkat itt

FRISSÍTÉS (2024. 03. 19.): A BTK osztatlan és rövid ciklusú tanárképzésein részt vevő hallgatók április 15-e, hétfő, 14:59-ig jelentkezhetnek záróvizsgára a MODULO felületén!


FRISSÍTÉS (2024. 04. 10.): A BTK osztatlan, rövid ciklusú vagy régi MA tanárképzésein részt vevő hallgatók május 21-e, kedd, 10:00-ig tölthetik fel és adhatják le portfóliójukat!


Karunkon a záróvizsgák 2024. június 03–14. között lesznek, ezelőtt azonban még számos teendőd van végzős hallgatóként. Ebben a cikkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, a határidőkkel együtt. Az összefoglaló a Tanulmányi Osztály által közzétett hivatalos tájékoztatóból készült, amely az alábbiakon felül egy "záróvizsga kisokost" is tartalmaz.

Először is mutatjuk a legfontosabb határidőket


A határidők a képzés formájától függően változnak (fontos: figyeld a pontos időpontokat is):


BA, MA, szakirányú továbbképzésen:

  • Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2024. március 14.
  • Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2024. április 01–30. (kedd, 14:59)
  • A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2024. április 01–30. (kedd, 14:59)
  • Tanári MA (régi MA képzés) portfólió feltöltése és leadása: 2024. május 13–22. (szerda, 14:59) - MÓDOSULT! AZ ÚJ HATÁRIDŐ: május 21. (kedd, 10:00)
  • Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig (Coospace-feladat formájában): 2024. május 27.
  • Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2024. május 17.

 

Osztatlan és rövid ciklusú tanárképzésen:

  • Személyes adatok ellenőrzése a NEPTUN-ban, és változás esetén annak bejelentése a Tanulmányi Osztályon eddig: 2024. március 14.
  • Záróvizsgára bejelentkezni a MODULO-ban kell: 2024. február 15–29. (csütörtök, 23:59) - MÓDOSULT! AZ ÚJ HATÁRIDŐ: április 15. (hétfő, 14:59)
  • A szakdolgozat feltöltése és leadása: 2024. április 02–15. (hétfő, 14:59)
  • Portfólió feltöltése és leadása: 2024. május 13–20. (hétfő, 14:59) - MÓDOSULT! AZ ÚJ HATÁRIDŐ: május 21. (kedd, 10:00)
  • Az egyetemmel szemben fennálló esetleges tartozás rendezése a NEPTUN felületén eddig: 2024. május 17.
  • Az abszolutórium megszerzése és bejelentése eddig (Coospace-feladat formájában): 2024. május 21.
  • A szakdolgozat védés időpontja: 2024. május 27–31.


Diplomaosztó

A diplomaosztó időpontja és helyszíne: 2024. július 6. (szombat), TIK Kongresszusi terme.

 

A Kar diplomaátadó ünnepi tanácsülésein a diplomát átvevő hallgatók kötelesek talárt viselni. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, nem vehet részt a diplomaosztón. A diplomaosztón való részvétel regisztrációhoz kötött, a regisztráció díja 5000,-Ft, mely magába foglalja a talár viselését és az ünnepségen való részvételt.

Lásd: SZTE BTK Hallgatói talárviselési szabályzata


(A diplomaosztó kapcsán a szervezők a változtatás jogát fenntartják.)


Vegyük sorra a teendőidet

A záróvizsgára való jelentkezésről:

A záróvizsga-beosztást a NEPTUN-ban megtekintheted, a következőképp: NEPTUN - saját felület - ügyintézés - záróvizsgák - majd a jobb oldalon a sor végén, a „Bővebben” gomb megnyomása után láthatod a záróvizsga pontos dátumát és a helyszínét.

 

Ha ismételt záróvizsgázó hallgató vagy:

Neked is be kell jelentkezned a záróvizsgára és a szakdolgozatodat is újra fel kell töltened (idei dátummal), emellett a plágiumnyilatkozatot is csatolnod kell. További információkért keresd a tájékoztatón belüli záróvizsga kisokost!

 

A szakdolgozatról/portfólióról:

A szakdolgozatot/portfóliót (PDF formátumban) kötelező feltöltened a MODULO-ba vagy jelölni a záróvizsga űrlapon, hogy tanszéki felületre töltötted fel, majd ezt követően a tanszék/intézet által meghatározott adathordozón és formátumban a tanszékre/intézetre is el kell juttatnod. (Erről pontos információt az adott tanszéken kaphatsz.)

 

Feltöltés menete: MODULO - folyamatban lévő ügyek - záróvizsga jelentkezés - csatolt űrlap kitöltése (feltöltés előtt ajánlott a „Piszkozat” mappában lévő dokumentumokat törölni).

 

A plágiumnyilatkozatot köteles vagy a szakdolgozat/portfólió elejére beilleszteni! (Ki kell nyomtatnod, kék tollal aláírnod, majd beszkennelve csatolnod kell a szakdolgozathoz.)

 

Fontos: A leadási határidő meghosszabbítására nincs lehetőség - ha lecsúszol a határidőről, nem záróvizsgázhatsz!

 

Az abszolutóriumról:

Az abszolutórium nyilatkozat beadására (kizárólag még aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóknak kell) kiírt feladatot a Coospace megadott színterében kell beadnod (BTK Záróvizsga/Final Exam/2024 június).

 

Aktuális nyelvvizsga követelmény:

Az aktuális információkat tartalmazó Dékáni tájékoztató az idegen nyelvi követelmények változásáról c. dokumentumot ide kattintva letöltheted.

 

Tartozások:

Kérjük, nézd meg a tartozásaidat! Ha a 2024. május 17-i határidőn túl még bármilyen tartozásod van (kollégiumi díj, utóvizsga, szolgáltatási díj, stb.) az egyetemmel szemben, akkor nem záróvizsgázhatsz. Esetleges tartozásaidat a NEPTUN-on, online tudod kiegyenlíteni.


További hasznos információk:

Kérjük, hogy ellenőrizd a NEPTUN-ban szereplő személyes adataidat! A változást folyamatosan, de legkésőbb 2024. március 14-ig kell bejelentened a TO-n, mert a NEPTUN-ban szereplő adatok alapján állítja ki a Tanulmányi Osztály a diplomádat. Amennyiben a Tanulmányi Osztály a hallgató hibájából hibás diplomát állít ki, csak térítés ellenében tudnak újabb oklevelet kiállítani.



Sikeres és gördülékeny utolsó félévet kívánunk!

 

(Utóbbiban mi is segítünk: ha valamiben nem vagy biztos a végzéssel kapcsolatban, fordulj bizalommal a Tanulmányi Osztály munkatársai felé e-mail-ben, telefonon vagy személyesen! Minden elérhetőséget megtalálsz itt.)

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

cikk_boritokepek_11

Az Angol-Amerikai Intézet által szervezett 7. angol tanulmányi verseny első, online fordulóján 81 diák vett részt a régió 16 középiskolájából. A második, szóbeli fordulón 9 diák vállalta a megmérettetést: április 20-án előadták prezentációikat és ugyanitt kiderült az is, ki és milyen eredményt ért el az intézet régi hagyományokkal rendelkező versenyén.