DSCN3175

A világ legjobbjai között az SZTE Bölcsészkara

- az ország legkiválóbb egyeteme az SZTE!


Idén is bekerült a világ legjobb egyetemei közé a Szegedi Tudományegyetem. A Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings by Subject nyilvánosságra hozott listái alapján pedig a legrangosabb helyet az egyetem összes kara közül a Bölcsészkar szerezte meg, hiszen a bölcsészettudományok területen belül a modern nyelvek ágban a 251-300. helyen végzett.

Nemcsak a QS tudományterületi listáján, hanem az összegyetemi rangsorában is kiválóan szerepelt az SZTE: ez alapján jelenleg Magyarország legjobb egyetemének számít. Az SZTE – javítva korábbi eredményét – a 2018/2019-es listán most a 470. helyezést érte el. A világ közel 26 000 felsőoktatási intézményét tekintve így a top egyetemek 2 százalékába tartozik.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.