Kommunikáció szakosok vizsgafilmjei a Szeged TV-ben

Az előző évekhez hasonlóan a Szeged Televízió idén nyáron is műsorra tűzi a kommunikáció BA szak elektronikus szakirányán készített vizsgafilmeket. Ez alkalommal hét alkotást láthatnak a nézők.

Bár műfajukat tekintve dokumentumfilmek készültek, témájuk mégis rendkívül változatos. Így film készült a híres kalocsai fazekasmesterről, Kovács Lászlóról, a Bajai Fiatalok Színházának alapítójáról, Ottmár Attiláról, de a szegedi gyökerű Fool Moon történetét is megismerhetik vagy éppen a Szegedi Kortárs Balett elmúlt majd negyed századát. A Szegedi Bölcsész Filmfesztiválon első helyezést elért, Timon Barnabásról készült portréfilmet is láthatják majd. Újdonság a filmek között a sportolóportré. Sokak kedvence volt a Pick Szeged kapitánya, Vadkerti Attila. Róla is készült egy portré. A legmegrázóbb filmben egy melldaganatból felépült kecskeméti asszony vall arról, hogyan lehet egy ilyen betegséget túlélni.


A fiatal filmeseknek nagy lehetőség, hogy alkotásaik a nézők elé kerülhetenek. Aki kíváncsi arra, mi készült 2016-ban az SZTE BTK Televízió Stúdiójának műhelyében, keresse a Vizsgafilmeket a Szeged Televízióban szerda esténként nyolc órától.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.