Testeken át – szimpózium az SZTE oktatóival

A testmódosítás, a testírás és a tetoválás témakörében szimpóziumot tartanak március 1-jén a Grand Caféban. A rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói adnak elő; a Testeken át I. címet viselő program 15 órakor kezdődik.

Tudományos tanácskozást tartanak március 1-jén (pénteken), amely a Testeken át I. címet viseli. A szegedi Grand Caféban 15 órakor kezdődő szimpóziumon a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói adnak elő a testmódosítás, testírás és tetoválás témakörében.


A délutáni rendezvényen több tudományterület is képviselteti magát: a kortárs művészetek és a test elméleteinek kapcsolatáról például Kérchy Anna, az SZTE angol tanszékének adjunktusa fog beszélni; míg az egyetemi urológiai klinika munkatársa, Király István Férfi-nő nemi átalakító műtétek címmel ad elő.


A Bölcsészettudományi Kar (BTK) Pszichológiai Intézetét a rendezvényen Fallah Nóra képviseli, aki a tetováláshalmozás motivációs hátterét ismerteti majd; Tóth Zoltán János pedig a Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék munkatársaként a performativitás és a test kapcsolatát elemzi.


A szimpóziumot egy vendégelőadás zárja pénteken: az ELTE BTK Filmtudományi Tanszék oktatója, Varró Attila Cronenberg filmjeiről beszél majd Hússá vált képek címmel.


A Testeken át című tudományos találkozásról további információk az SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék Facebook-oldalán olvashatók.


A Facebook esemény itt megtekinthető

 

SZTEinfo


testeken_at_2013feb28

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.