A 20. Országos Diákfilmszemlén díjat nyert egy kommunikáció szakos vizsgafilm

Teljes gőzzel! címmel a magyarországi steampunk szubkultúráról készített filmet Papp Melinda kommunikáció MA szakos hallgató. A film a 20. Országos Diákfilmszemlén a zsűri díját kapta, mint igényes ismeretterjesztő film.

A 20. Országos Diákfilmszemlét 2013. augusztus 21-25. között rendezték Budapesten. Papp Melinda, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció MA szakos hallgatója a fiatal filmes kategóriában indult, ahol összesen 76 mozgóképes alkotás versenyzett. A szegedi egyetemista Teljes gőzzel című filmjét alapszakos diplomamunkaként készítette (témavezetője: Klucsik Edit, SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék televíziós szakirányvezető) . A zsűri tagjai: Matkócsik András operatőr, Medgyesi Gabriella televíziós szerkesztő, Nyakó Juli színművész, Pesty László filmrendező és Szita Miklós producer. A zsűri kiemelte, hogy Papp Melinda filmje objektív képet ad a hazai steampunk világáról, mindezt rendkívül igényes vizuális megvalósítással teszi.

A filmet alkotója benevezte a szolnoki Népszerű Tudományos és Kultúrtörténeti Filmek Nemzetközi Fesztiváljára is, ahol beválogatták a versenyprogramba. Itt már nemzetközi porondon és felnőtt alkotók filmjeivel mérik össze a Teljes gőzzel! című filmet. A szolnoki fesztivál 2013 októberében lesz a Tisza Moziban. Itt egy további szegedi BTK-ás vizsgafilm indulhat a versenyprogramban az előzsűri döntése alapján. Ez szintén egy ismeretterjesztő film. Alkotója Dóczi Attila idén végzett kommunikáció BA-án, vizsgafilmjének címe: Nem mese! Anime! (témavezető: Klucsik Edit televíziós szakirányvezető).

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.