Szegedi egyetemistákból alakult a Kvint Etűd formáció

Komolyzene, irodalom, film, fotó, színészet, festészet, koncertek, improvizáció, performance, kultúra. Ezek a szavak jellemzik legjobban a szegedi egyetemistákból újonnan megalakult Kvint Etűdöt, mely azzal a céllal jött létre, hogy a nagyközönségnek bemutassa, miként lehet izgalmas egy szimfonikus zenekari előadás.

szorolap.02A fiatalabb korosztály klasszikus zenével való találkozása meglehetősen ritkán valósul meg, a Kvint Etűd éppen ezeknek a találkozásoknak a számát szeretné megsokszorozni, megmutatni ezzel a célközönségnek, hogy a klasszikus zene is lehet élvezhető, mai és izgalmas. Az elnevezésben a „Kvint” arra az öt művészeti ágra utal – az irodalomra, filmművészetre, színészetre, képzőművészetre és fotóművészetre –, amelyekkel a koncertek során a zenét ötvözni kívánják. Az új formáció koncertjeinek szereplői a Szegedi Szimfonikus Zenekar mellett a Szegedi Tudományegyetemen tanuló fiatalok, a Bölcsészettudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző és a Zeneművészeti Kar diákjai lesznek, akik különböző területeken szerzett jártasságaikkal járulnak hozzá az előadások sokszínűségéhez. Így a nagyközönség rengeteg sokoldalú művésszel találkozhat majd, irodalmároktól kezdve a képzőművészetben jeleskedőkön át, egészen a szegedi Elephant Stúdió filmes és színész tehetségeiig – tudtuk meg Berczi Dávidtól, a JGYPK hallgatójától, a formáció egyik alapító tagjától.


Az együttes várhatóan 2014. október közepén lép első alkalommal a nagyközönség elé. Bemutatkozó klasszikus zenei fellépésüket az irodalom és a fotóművészet bevonásával színesítik.


További információ a Kvint Etűd hivatalos Facebook-oldalán


SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.