_DSC0135

Mit sütsz, kis szűcs? Mit és miben sütöttek-főztek eleink?


BTK pince, régészeti raktár, több turnusban: 17:00 - 17:45, 17:45 - 18:30, 19:15 - 20:00, 20:00 - 20:45


A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe.

A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe. Megtudhatják például, hogy hogyan főztek a cserépbográcsokban, fazekakban, sütőtepsikben, sütőharangokban, lábosokban stb. Az érdeklődők azt is megtudhatják hogyan készül az ősgulyás. Az résztvevők maguk is kézbe vehetik ezeket a tárgyakat.


Előadók:

Dr. Wolf Mária, Törőcsik István


wolf_maria_mDr. Wolf Mária:

SZTE BTK Régészeti Tanszék docense.






Törőcsik István: SZTE BTK Régészeti Tanszék Phd-hallgatója.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_35

Tavasszal is meghirdette az SZTE NKI Kulturális Irodája a Hallgatói Művészeti Versenyét, amelyre több kategóriában jelentkezhettek a tehetséges hallgatók: az eredményhirdetésen kiderült, a meghirdetettek közül majdnem minden kategóriában értek el helyezést BTK-s hallgatók is, nem egy esetben első helyen végeztek.


Néhány nappal később az ugyancsak az SZTE NKI által szervezett „A Szegedi Tudományegyetem és a Nobel-díj” alkotói pályázat díjkiosztójára is sor került, ahol az egyik első díjat szintén egy BTK-s hallgató kapta meg, személyesen Karikó Katalintól.