BTK pince, régészeti raktár, több turnusban: 17:00 - 17:45, 17:45 - 18:30, 19:15 - 20:00, 20:00 - 20:45
A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe.
A gyakorlati foglalkozás keretén belül az érdeklődők betekintést nyernek az Árpád-kori/középkori konyhák felszerelésébe. Megtudhatják például, hogy hogyan főztek a cserépbográcsokban, fazekakban, sütőtepsikben, sütőharangokban, lábosokban stb. Az érdeklődők azt is megtudhatják hogyan készül az ősgulyás. Az résztvevők maguk is kézbe vehetik ezeket a tárgyakat.
Előadók:
Dr. Wolf Mária, Törőcsik István
Dr. Wolf Mária:
SZTE BTK Régészeti Tanszék docense.
Törőcsik István: SZTE BTK Régészeti Tanszék Phd-hallgatója.