doktori_atado

Doktori oklevélátadó ünnepséget tartottak a Szegedi Tudományegyetemen

Habilitált és PhD doktori okleveleket adtak át a Szegedi Tudományegyetem ünnepi doktori ülésén. A 2024. január 26-i, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében tartott rendezvényen összesen 114, tudományos címet szerző fiatalt köszöntöttek.

A Szegedi Tudományegyetem Habilitációs Bizottsága a bölcsészettudomány területén 4, az orvos- és gyógyszertudományok területén 5, valamint a természet- és műszaki tudományok területén 2 habilitált doktor címet ítélt oda.


Prof. Dr. Ábrahám György, a habilitációs bizottság elnöke a frissen habilitált doktorokhoz szólva elmondta, hogy oktatói és előadói képességüket, valamint tudományos teljesítményüket kétséget kizáróan bizonyították, és a pénteki naptól habilitált doktorrá nyilvánította őket. Ezzel tudományágukban önálló egyetemi előadások tartásának jogával ruházták fel őket.


Az SZTE Doktori Tanácsa az Állam- és Jogtudományi Karon 1, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon 39, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 23, a Gazdaságtudományi Karon 2, a Gyógyszerésztudományi Karon 10, a Természettudományi és Informatikai Karon 28 doktori fokozatot adományozott – jelentette be Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes.


kja___0001

114-en vehették át doktori oklevelüket január 26-án az SZTE-n. Képgaléria: Kovács-Jerney Ádám (ide kattintva érhető el)


A PhD doktoravatás kezdetén, az ünnepeltek nevében, Dr. Ágoston Dóra kérte, hogy az avató tanács fogadja őket doktorrá. A doktorok esküt tettek.


Prof. Dr. Vécsei László akadémikus, az SZTE Doktori Tanácsának elnöke a maga és a megjelent dékánok nevében doktori tudományos fokozatokat adományozott. Elmondta, hogy a doktoroknak ezentúl kötelességük lesz, hogy szaktudományuk további művelésével a Szegedi Tudományegyetem tisztességére szolgálják embertársaik javát.


Az ünnepség végén Prof. Dr. Kónya Zoltán rektorhelyettes köszöntötte magyar és angol nyelven a habilitált és a PhD doktorokat, és arra biztatta őket, hogy folytassák magas szintű, önálló oktatói, tudományos, alkotó tevékenységüket és a hazai, valamint a nemzetközi tudományos életben további új eredményekkel járuljanak hozzá tudományáguk fejlődéséhez.



Forrás: SZTEinfo

Fotók: Kovács-Jerney Ádám

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.