lepjuk_meg__esemeny_borito

Lépjük meg! - az SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása

Az idei SZTE Alma Mater mozgást ösztönző kihívása a Nobel-díjas Karikó Katalin előtt tiszteleg. Járjuk be közösen életének fontos helyszíneit virtuálisan!

Ha tavasz, akkor ismét itt az SZTE Alma Mater kihívása, ahol egyéni eredményeddel számítunk rád, hogy kiderüljön, melyik kar vagy egység lesz 2024 tavaszán a legsportosabb és a legaktívabb a Szegedi Tudományegyetemen!


A korábbi kihívások tapasztalatait összegyűjtve az SZTE Alma Mater 2024 tavaszi kihívása csak a lényegre koncentrál: gyűjtsd a kilométereket futással, kerékpározással, gyaloglással és juttasd a dobogó legfelső fokára választott közösséged!


A kihívás részletei az SZTE Sportközpont szakmai ajánlásával kerültek meghatározásra:


A kihívás időtartama:

2024. április 8. – 2024. június 8.


A kihívás célja:

A rendszeres mozgás motivációjának elősegítése, minél több egyetemi polgár bevonásával az egészséges életmód népszerűsítése.


A résztvevők köre:

Minden egykori és jelenlegi SZTE-s egyetemi polgár, azaz az SZTE alumni közössége, SZTE dolgozói, valamint a jelenlegi hallgatók.


Milyen típusú mozgással lehet a kilométereket gyűjteni?

  • gyaloglás/túrázás
  • futás
  • kerékpározás
  • egyéb: úszás, önerővel hajtott vízi sporteszköz

 

A választott mozgásformák egyaránt végezhetők szabadtéren, valamint edzőtermi körülmények között (futópad, szobabicikli, evezőpad). Kérünk minden résztvevőt a tisztességes részvételre, azaz ténylegesen aktivitáshoz kötődő kilométerek feltöltésére. Bizonytalan esetekben az SZTE Alma Mater adminisztrátorai további igazolást kérhetnek a kérdéses kilométerekre vonatkozóan, melynek megtagadása esetén a kilométerek nem kerülnek beszámításra.


Kérünk mindenkit, hogy a végzett sportolási tevékenységet felelősséggel végezze, a teljesíteni kívánt távokat és mozgásformákat saját egészségi és fittségi állapotához mérten vállalja, bizonytalanság esetén kérje szakember segítségét és tanácsát. Az SZTE Alma Mater nem vállal felelősséget a kihívás során szerzett esetleges sérülésekért.


A részvétel menete:


1.


2. Tölts le egy applikációt (pl. STRAVA, Nike Run Club, Sport Tracker, ASICS run) a telefonodra, vagy használd azt, amit eddig is megszoktál!


3. Válassz mozgásformát!


4. Indítsd el az applikációt, a mozgás végén állíts le és mentsd el! Fontos, hogy a megtett km-ek számítanak, így olyan funkciót válassz, amivel ez egyértelműen látszik!


5.

  • Hetenként egyszer töltsd fel az előző hétre vonatkozó képernyőfotókat a www.uniszegedalumni.com oldal SZTE Lépjük meg! csoportjába egy posztban, és írd meg mellé, hogy azon a héten hány km-t tettél meg kategóriánként összesítve (gyalog, futva, kerékpárral, „egyéb” módon), és mely közösségnek (KAR vagy EGYSÉG) kívánod felajánlani!
  • Feltöltés: minden hétvégén, szombat 6:00- kedd 12:00 közötti időszakban, utolsó hét feltöltési határideje: 2024. június 11., 12.00!
  •  Kérünk, hogy eredményeidet folyamatosan, hétről–hétre töltsd fel!
  • Egy héten többféle edzéssel is gyűjtheted a kilométereket.


6. Ellenőrizd, hogy az SZTE-s kollégák helyesen rögzítették a beküldött heti teljesítményedet. Ha eltérést tapasztalsz, jelezz vissza! Ha nem kapsz visszajelzést a feltöltést követő péntekig, akkor vedd fel a kapcsolatot velünk az almamater@szte.hu címen!


Jutalmak az egészséged megőrzésén felül:


24 db garantált ajándék kisorsolása a rendszeresen, legalább 6 héten keresztül feltöltő résztvevők között, amennyiben legalább 24 km-t tettek meg a verseny alatt.


Külön díjazásban részesül:

  • A három legtöbb kilométert kerékpározó női és férfi résztvevő
  • A három legtöbb kilométert futó női és férfi résztvevő
  • A három legtöbb kilométert gyaloglással töltő női és férfi résztvevő
  • A legtöbb kilométert összegyűjtő kar és egység
  • A legaktívabb kar, vagyis amelynek a legtöbb személy gyűjti a kilométereket


Ismét van közös kihívásunk is! Az egyéni és kari versenyeken túl idén az SZTE Alma Mater közösségének célja, hogy a Nobel-díjat ünnepelve összekössük az SZTE egykori hallgatójának, a Nobel-díjas Karikó Katalin professzor életének fontos állomásait. A virtuális körutazáshoz mintegy 15.740 km-t kell összegyűjtenünk közösen. A közös céllal ismét is egy jó ügyet támogathatnak a résztvevők, idén közös kihívás sikeresen teljesítése esetén egy „Nobel-díj” fát ültetünk az „SZTE Lépjük meg!” közösség nevében.


Az eredményhirdetés és sorsolás az SZTE Sportközpontban az Alma Mater Weekend és Sportnapon, 2024. június 15-én 10:00-12:00 között történik, sikeres teljesítés esetén a közös cél elérésének ünnepélyes átadására 2024 szeptemberében, az IDUS (Nemzetközi Egyetemi Sportnap) keretében kerül majd sor.


Mindkét eseményen helyszíni kihívásokkal és aktivitással számítunk a résztvevők aktív jelenlétére!

Lépjük meg és gyűjtsük együtt az SZTE közösségek számára a kilométereket!


Szervezők: SZTE Alma Mater

Szakmai lektorálás: SZTE Sportközpont



Forrás: SZTEInfo/SZTE Alma Mater

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.