Boritokep_30

Diplomatáktól vették át díjaikat a nyertes csapatok a Hispanisztika Tanszék versenyének díjkiosztóján

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.

Az első alkalommal 2017/2018-as tanévben elindított verseny célja a hispán világ kulturális örökségének megismertetése és népszerűsítése a középiskolás diákok körében. A diákok 2-3 fős csapatokban jelentkezhetnek a versenyre és modern, digitális prezentációs technikákkal kell minden évben egy kiválasztott témát feldolgozniuk. Az idei évben a hispán világ zenéje és táncai témáját kellett a résztvevőknek feldolgoznia videó formátumban, a verseny közel száz diákot mozgatott meg Veszprémtől egészen Debrecenig.

 

táncműhely

A latin táncokban is kipróbálhatták magukat a díjkiosztón részt vevő diákok.


Az április 12-i díjkiosztó ünnepségre az 1-3. helyezett, illetve további 3 különdíjat nyert csapat kapott meghívást. A Hispanisztika Tanszék kollégái és diákjai egy interaktív programmal és táncműhellyel várták a résztvevőket, majd ezt követően került sor a hivatalos díjátadóra, melyen a Veszprémből, Budapestről, Debrecenből és Szegedről érkezett csapatok mellett részt vett számos diplomata vendég is:


Camilo Eduardo Sanhueza Bezanilla (nagykövet, Chile),

Cynthia Mayer Zavala (nagykövet, Ecuador),

Ignacio Enrique Ruiz Perea (nagykövet, Kolumbia),

Edgard Pérez (nagykövet, Peru),

José Ramón Rivero González (nagykövet, Venezuela),

Javier Alfredo Vázquez Paniagua Govea (kulturális attasé, Mexikó), valamint

Luis Miguel Macías Amigo (Cervantes Intézet, tanulmányi vezető).


ünnepség

A díjakat a diplomaták adták át az 1-3. helyezést és különdíjat elérő csapatoknak.


A versenyt díjakkal támogatta a Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodája, a budapesti Cervantes Intézet, az Argentin Köztársaság, a Chilei Köztársaság, a Kolumbiai Köztársaság, a Perui Köztársaság, a Kubai Köztársaság, a Venezuelai Bolivári Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége, a Mexikói és az Ecuadori Nagykövetség.


diplomatak-köszöntése


A diplomata vendégeket a díjkiosztó előtt Forgács Tamás, a BTK Kari Doktori Tanácsának elnöke és Berta Tibor, a Hispanisztika Tanszék tanszékvezetője fogadta és köszöntötte.



Borítókép: Díjazott csapatok a megjelent diplomatákkal.

Fotók: SZTE BTK

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.