Boritokep_7

Nők a Tudományban - páros könyvbemutató

Pioneer Hungarian Women in Science and Education II. címmel jelent meg huszonkét magyar kutatónőt bemutató tanulmánykötet az MTA Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság égisze alatt, az Akadémiai Kiadó gondozásában, a 2022-ben publikált, azonos című kötet folytatásaként, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna, az SZTE Angol-Amerikai Intézetének oktatói szerkesztésében. A könyvet a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában (Szeged 6720, Somogyi utca 7) mutatják be 2023. november 30-án 14 órakor a 110 előadóteremben.

A kiadvány olyan tudósok életútját eleveníti fel, akik a tudomány és a pedagógia területén magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt úttörőnek számító munkásságukkal, messze mutató, akár paradigmaváltó felfedezéseikkel szereztek hírnevet.


Az eseményen részt vesznek Bollobás Enikő, a Nők a Kutatói Életpályán Elnöki Bizottság elnöke, a kötet szerkesztői, valamint a kötet szerzői, illetve Fenyvesi Anna, az SZTE Angol-Amerikai Intézet intézetvezetője, Karikó Katalin Áttörések. Életem és a Tudomány (Helikon, 2023) című önéletrajzi kötetének fordítója is.


Az első kötet itt, a második pedig itt tekinthető meg a kiadó honlapján.

Karikó Katalin Áttörések – Életem és a tudomány című kötetének bemutatójáról itt írtak bővebben. A kötet frodítójával, Fenyvesi Annával készített interjú pedig itt olvasható.


A bemutató minden érdeklődő számára ingyenesen látogatható!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.