szte_epulet_borito_1

Baján folytatja roadshowját az SZTE

A nagy sikerű, többszáz érdeklődővel bíró szolnoki nyílt nap után a bajai Bácskai Kultúrpalotában folytatja roadshowját a Szegedi Tudományegyetem. Az eseményen, 2023. november 18-án 10:00 és 14:00 óra között bemutatkozik az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja is. A felvételizők, szüleik és tanáraik első kézből kaphatnak információt a legfontosabb tudnivalókról.

A látogatók kényelmesen, helyben tájékozódhatnak az egyetem képzési kínálatáról, oktatási és kutatási tevékenységről, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és természetesen a hallgatói életről is. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának, valamint karainak munkatársai ismertetik a legfontosabb részleteket az érdeklődőknek a felvételi eljárással kapcsolatban és tájékoztatást nyújtanak arról is, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők milyen tevékenységekért, vagy eseményeken való részvéltelért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárás során.


Az intézmény 13 képzési területen, több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Komplex módon igyekszik átadni a tudást, legyen szó magyar vagy idegen nyelvű, alap-, mester-, osztatlan, vagy doktori képzésekről, felsőoktatási szakképzésekről, vagy szakirányú továbbképzésekről. Emellett nagy hangsúlyt fektet a tehetségkutatásra, a sportra, a művészetekre és a kikapcsolódásra.


A kihelyezett nyílt nap azonban nem csak a leendő hallgatóknak szól, hanem a középiskolai vezetőknek, osztályfőnököknek, pályaválasztási tanácsadóknak és minden látogatónak igyekszik majd lehetővé tenni az egyetemi képzésekre vonatkozó, részletes információk átadását a képzési kiállításon.

 

A kihelyezett nyílt nap egyik legfőbb célja, hogy az érdeklődők gyorsan és pontos válaszokat kapjanak kérdéseikre, és ezért ne kelljen messzire utazniuk vagy túl sok időt és energiát befektetniük.

 

Az esemény ingyenesen látogatható, ám azok, akik részvételi szándékukat előre jelzik, akár SZTE-s ajándékcsomagokban is részesülhetnek a helyszínen. Regisztrálni ide kattintva lehet.



Forrás: Pósa Tamara/SZTEInfo

Borítókép: Baján folytatja roadshowját az SZTE.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.