nyito_nyari_egyetem

Indul az SZTE BTK Hungarológiai Központ 23. nyári egyeteme

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hungarológiai Központja 2001 óta immár 23. alkalommal hívja egy élettel teli nyári egyetemre azokat a külföldieket, akik szeretnék elmélyíteni tudásukat a magyar nyelv és kultúra területén. Az idei évben július 16. és augusztus 12. között rendezik meg a különleges egyetemi kurzust.

Az SZTE BTK Hungarológiai Központ nyári egyeteme idén is elindítja kettő, illetve négy hetes kurzusait Szegeden. A magyar nyelv elsajátítását célzó kurzus napi 3x90 perces nyelvórákkal várja a tanulni vágyókat. A kurzusok 5 szinten indulnak, így kezdők és haladók is megtalálhatják a nekik leginkább megfelelő csoportot. A nyári egyetem ideje alatt lehetőség van a magyar kultúráról szóló előadások meghallgatására vagy szervezett helyi ismeretterjesztő kirándulásokra – akár Budapestre vagy Ópusztaszerre is.


A nyári egyetem költségei magába foglalják a kirándulásokat, a Szegedi Szabadtéri Játékok vagy más helyi fesztiválokon történő programokat is. A kurzus részét képezi továbbá a megnyitó est néptánccal kísérve, a különböző esti közös programok, valamint a Nemzetközi Est is, ahol a diákoknak lehetőségük van saját kultúrájukat is bemutatni a többieknek.


A nyári egyetem tapasztalt oktatókkal dolgozva képes megteremteni azt a közeget a tanuláshoz, ami élvezetet és tudást egyaránt nyújt. A diákoknak nem csupán a magyar nyelvet van lehetőségük megtanulni, hanem megismerhetik a magyar kultúrát is, hasonló érdeklődésű emberekkel körülvéve.


További információ itt.



Forrás: Fülöp Kata/u-szeged.hu

Borítókép: illusztráció

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_39

Az SZTE BTK-n 2024. július 6-án tartjuk a nyári diplomaosztót, amelyen több száz diák és hozzátartozóik vesznek majd részt. A februári eseményen egyik hallgatónknak már lehetősége volt a bemutatkozásra, és a pozitív visszajelzések tükrében ezt a hagyományt szeretnénk is folytatni: hogy egy BTK-s hallgató, oktató vagy dolgozó előadásával búcsúztassuk el a diplomájukat megszerző diákokat!


Ha tehetséges vagy valamiben és szívesen megmutatnád ezt egy több száz fős közönség előtt, olvasd el a részleteket, és jelentkezz június 9-ig!