main

Educatio kiállításon a Szegedi Tudományegyetem

Kiállítják az SZTE Mérnöki Kar pneumobilját, a tavalyi Szent-Györgyi-emlékévre utalva pedig C-vitamint is osztanak majd a szervezők a Szegedi Tudományegyetem standján az Educatio kiállításon, 2013. január 18-19. között a Hungexpo G pavilonjában. A rendezvényről az SZTE www.u-szeged.hu honlapja folyamatosan beszámol, szinte percről percre követve az eseményeket.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – az ország valamennyi egyeteméhez és főiskolájához hasonlatosan – részt vesz a budapesti Educatio kiállításon, ahol a továbbtanulást tervezők első kézből szerezhetnek információkat a Tisza-parti universitásról.

A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjét idén január 18-19. között rendezik a Hungexpo G pavilonjában. (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) Az SZTE 72 négyzetméteres standján a Tisza-parti universitas mind a 12 kara képviselteti magát egy-egy pulttal. A felvételizők első kézből szerezhetnek információkat a szegedi egyetemről, megismerkedhetnek az intézmény 12 karával, több oktatójával és hallgatójával, akiktől választ kaphatnak kérdéseikre. Lehetőség nyílik – többek között – a képzési kínálatról, az aktuális jelentkezési tudnivalókról, a juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a sportolási lehetőségről, a külföldi ösztöndíjakról és a szegedi egyetemi életről információt kérni az SZTE képviseletében megjelenő oktatóktól, hallgatóktól.

Az SZTE bemutatkozó területén parkol majd a Mérnöki Kar pneumobilja, mely tavaly aranyérmes lett az V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyen, a sűrített levegővel hajtott, saját tervezésű és kivitelezésű járművek megmérettetésén. A Gyógyszerésztudományi Kar közreműködésével, a Szent-Györgyi-emlékévre utalva, C-vitamint ajándékoznak a szervezők az érdeklődőknek, akik SZTE-s post-itet, ceruzát és sok más apróságot is haza vihetnek emlékbe. Tavaly nagy sikert aratott a Gazdaságtudományi kar macija, így idén is fotózkodhatnak vele a felvételizők.

A budapesti Educatio kiállításról, az ottani SZTE-stand látogatóiról, kérdéseikről, az érdekességekről a  www.u-szeged.hu online tudósítással jelentkezik.

A kiállításról bővebb információ: http://kiallitas.educatio.hu

 

SZTEinfó

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.