rektori

Szeptember 21-éig lehet jelentkezni az SZTE PhD-képzéseire

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételt hirdet a 2012-2013-as tanévre négy doktori iskolájába, a PhD tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.

Klukovits Lajos, az SZTE Doktori Intézet igazgatója arról tájékoztatta a www.u-szeged.hu-t: az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola, a Gyógyszertudományok Doktori Iskola, a Kémia Doktori Iskola, valamint a Neveléstudományi Doktori Iskola kínál még helyeket az érdeklődőknek. A továbbképzésre a választott doktori iskolának megfelelő kar dékáni hivatalaiban, illetve tanulmányi osztályain kapható (másolható), illetve az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet. A pontosan kitöltött jelentkezési lapot az azon előírt mellékletekkel együtt 2012. szeptember 21-ig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postai úton (6720 Szeged, Dugonics tér 13.).

A jelentkezők október első felében felvételi vizsgát tesznek, amelynek anyagáról, időpontjáról 2012 szeptemberében kapnak értesítést a választott doktori iskolának megfelelő kartól (az eljárási díj befizetésére is ekkor kapnak csekket). A posztgraduális képzésre a választott iskolának/képzési programnak megfelelő egyetemi (mesterszintű, például: MA, MBA, MD, MJr, MPharm, MSc) diplomával rendelkezők, illetve az egyetemek (nem főiskolai szakjai) utolsó éves hallgatói jelentkezhetnek. A pályázatok az említett négy doktori iskola alább feltüntetett képzési programjaira adhatók be.

A 36 hónapos képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll. A sikeres felvételi vizsgát tett (uniós állampolgárságú) pályázók költségtérítéses képzési formában folytathatják tanulmányaikat. A jogszabályban rögzített esetek kivételével nappali tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszonyba kerülnek, ám egyéni kérésre vagy jogszabályi előírások alapján lehetőség van levelező tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszony létesítésére is. A költségtérítés 2012-ben félévente 80 ezer és 180 ezer forint között mozog, függően a választott iskolától/programtól, valamint attól, hogy a képzés során milyen mértékben veszik igénybe az SZTE infrastruktúráját (például hol végzik a laboratóriumi munkát). A költségtérítés összege is csökkenthető egyéni kérelem alapján annak mértékében, hogy a fizetésére kötelezett doktoranduszhallgató mennyire vesz részt az egyetem oktató- és kutatómunkájában. A felvételi eljárás díja 2012-ben 9 ezer forint, amely megegyezik az alapképzésre jelentkezés díjával.

További információ az egyes doktori iskolák vezetőitől, a vezető oktatóktól, az SZTE Doktori Intézet weboldaláról, valamint az Országos Doktori Tanács honlapjáról kapható.

 

SZTEPress

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)