kiallitas_kiemelt

Megnyílt a 17. Őszi Kulturális Fesztivál

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) elkezdődött a 17. Őszi Kulturális Fesztivál. Október 1-jétől 6 héten keresztül 240 tudományos és művészeti esemény várja az érdeklődőket 60 helyszínen. A programsorozaton Szabó Gábor rektor a 15. születésnapját ünneplő SZTE Kulturális Irodát is felköszöntötte.

Évről-évre „egyre vastagabb programfüzettel” várja az Őszi Kulturális Fesztivál a város lakóit és az universitas polgárait – mondta Szabó Gábor akadémikus, rektor a rendezvénysorozat megnyitóján. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 17. alkalommal hívta életre a rendezvénysorozatot: 240 tudományos és művészeti esemény várja az érdeklődőket 60 helyszínen, 6 héten keresztül.

A fesztivál idén a Szent-Györgyi emlékév programjait is magába foglalja, így nagy hangsúlyt kap a tudomány és a művészetek kapcsolata. Azonban másik évforduló szintén kötődik a rendezvénysorozathoz: az SZTE Kulturális Iroda 15. születésnapját ünnepelte október 1-jén, így a rektor „felköszöntötte” az egységet.

Az október 1-jei fesztiválmegnyitón egy tárlat is kezdetét vette: Kokas Károly, az SZTE Klebensberg Könyvtárának főigazgató-helyettese „eklektikus” fotókiállítása a Rektori Hivatal épületében tekinthető meg. A közel 20 ezer képből válogatott alkotások 30 év munkáját tükrözik, s – a kiállítást megnyitó Izbéki Ferenc főrvorvos, egyetemi magántanár szerint – a „transzcendentális motívumokat” sem nélkülözik.

Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője a megnyitó résztvevőit is biztatta: „legyenek lelkes fesztivállátogatók”, s – az ingyenesen megtekinthető Kokas-tárlat mellett – vegyenek részt a több mint egyhónapos programsorozat tudományos és művészeti témájú rendezvényein!


További információ: http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i__2/i__7128

K. T.


Őszi kultúrfeszt megnyitó galéria
A megnyitón készült képek itt megtekinthetők

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_30

Az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék által idén immár hatodik alkalommal megrendezett Spanyol tanulmányi verseny díjátadóját április 12-én rendezték meg a kar Auditorium Maximum termében. Az ország különböző pontjairól érkező nyertes és különdíjjal kitüntetett csapatok a megjelent diplomatáktól vették át nyereményeiket.