Bezár

Hírarchívum

kiemelt_konyvhet

Az SZTE utcára viszi a tudományt a 87. Ünnepi Könyvhéten

Az SZTE utcára viszi a tudományt a 87. Ünnepi Könyvhéten

2016. június 03.
14 perc

Könyvbemutatókkal, tudománynépszerűsítő beszélgetésekkel, egyetemtörténeti sétával várja az SZTE a látogatókat a 87. Ünnepi Könyvhéten. Az ötnapos könyvkavalkád megnyitóján, június 9-én adják át az Év Könyve díjat, amelyet a nyolc kötetes Szegedi Egyetemi Tudástár is elnyert.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Június 9-én nyílik a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok szegedi programsorozata. A rendezvényhez idén is számos programmal csatlakozott a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Egyetemi Kiadó.


Az SZTE kiemelt programjai


A Dugonics téren saját sátornál várja az érdeklődőket a Szegedi Egyetemi Kiadó. Utcai színpadon, kávézó teraszán is ízelítőt ad a Szegedi Tudományegyetem a kutatói műhelyekben, a laboratóriumokban, vagy az íróasztaloknál elért eredményekről.


Az SZTE utcára vitt tudomány – sorozatban június 9-én 17 óra 45 perctől a Dugonics téri színpadon Történészek a levéltárban – Hogyan készül a szegedi egyetem történetét feldolgozó könyv? címmel Marjanucz Lászlóval, Antal Tamással és Vajda Tamással, az egyetemtörténeti kötet főszerkesztőjével és két szerkesztőjével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.


Szintén június 9-én 18 óra 15 perctől a 100 kémiai mítosz – az Amerikában „Kiemelkedő Akadémiai Mű” minősítést nyert könyv SZTE-szerzőivel, Csupor Dezsővel és Kovács Lajossal Újszászi Ilona beszélget.


Vegyeszek_Kovacs_L_Csupor_D
Kovács Lajos és Csupor Dezső

Június 10-én 12 óra 20 perckor egyetemtörténeti séta indul az SZTE központi épülete előtt álló Szent-Györgyi Albert szobortól. A séta arra is emlékeztet, hogy 95 éve fogadta be Szeged a Kolozsvárról száműzött egyetemet, 90 esztendeje kezdődtek meg a Tisza-parton az egyetemi építkezések, 60 éve a szegedi egyetemen pattant ki az 1956-os forradalom és szabadságharc szikrája és 30 éve hunyt el a szegedi egyetem Nobel-díjas kutatója, egykori rektora, Szent-Györgyi Albert.


Június 13-án 16 óra 30 perctől a Lobby Café teraszán Könyv vagy cikk? – a kutató publikációs dilemmái címmel Kovács Kornél professzor azt is bizonyítja, hogy a mikrobák „zöld áram” hasznosító erőművek lehetnek. 17 órától Számadás az Alaptörvényről címmel a szegedi egyetem jogtudósainak legújabb tanulmánykötetét Balogh Elemér professzor mutatja be. 18.00 órakor a Dugonics téri színpadon Hiénák a betegágy körül címmel Boldogkői Zsolt professzort legújabb sikerkönyve bemutatóján a tudomány és áltudomány harcáról, a tudománynépszerűsítés új formáiról is kérdezi Újszászi Ilona beszélgetőpartner.


Boldogkoi_Zsolt-Hienak


Az Ünnepi Könyvhéten jelen lesz az SZTE Klebelsberg Könyvtár, az egyetemi Füvészkert és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástára is.


87. ÜNNEPI KÖNYVHÉT, 15. Gyermekkönyvnapok

2016. JÚNIUS 9-13. – szegedi programok az SZTE szemszögéből

 

A 2016. évi könyvhét szegedi programjaihoz az SZTE, a Szegedi Egyetemi Kiadó is hozzájárul.

 

I. KÖNYVBEMUTATÓK:  Az SZTE oktatói közül többen is könyveket és szerzőket mutatnak be, illetve szerzőként könyvheti beszélgetések főszereplői. Az SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó által szervezett programok mottója: „Az SZTE utcára viszi a tudományt”.

 

2016. JÚNIUS 7. (kedd):

18.00 – Grand Café Várkert

Két könyvről Simon Józseffel, a Szegedi Tudományegyetem Filozófia Tanszékének docensével: Explicationes Explicationum (Typotex), Filozófia, irodalom és egzegetika Enyedi György életművében (Typotex)

Beszélgetőtárs: Czeglédi András, a Szegedi Tudományegyetem Filozófia Tanszékének oktatója

 

JÚNIUS 9. (csütörtök)

16.00 – Dugonics tér, a SZEK JGYF Kiadó sátra

Környezetfizika – a kötetet szerkesztője, Sós Katalin, egyik szerzője, Nánai László és lektora, Karancsi Zoltán mutatja be.

 

16.30 – Dugonics tér, színpad

A 87. Ünnepi Könyvhét megnyitója

Köszöntőt mond: dr. Solymos László, Szeged város alpolgármestere

A könyvhetet megnyitja: Spiró György Kossuth-díjas író, irodalomtörténész

Könyvkiadási támogatások és az Év Könyve díj átadása

Közreműködnek: Rúzsa Vivien (Tömörkény István Gimnázium), Lendel Tímea, Gál József (SZTE), Szeged Táncegyüttes

 

17.00 óra – SZTE Klebelsberg Könyvtár, Audmin

Szajbély Mihály: A homokvárépítés öröme. Irodalomtörténeti tanulmányok című könyvének (JATEPress Kiadó) bemutatóján a szerzővel Mikola Gyöngyi beszélget.

 

17.00 – A Tiszatáj szerkesztősége (Roosevelt tér 10–11.)

Békési Imre Nyelvész mestereim című kötetének bemutatója – a szerzővel és a szerkesztővel, B. Fejes Katalinnal Nagy L. János beszélget.

 

17.45 óra – Dugonics téri színpad

Történészek a levéltárban. Hogyan készül a szegedi egyetem történetét feldolgozó könyv? Marjanucz Lászlóval, Antal Tamással és Vajda Tamással, az egyetemtörténeti kötet főszerkesztőjével és két szerkesztőjével (Szegedi Egyetemi Kiadó) Újszászi Ilona beszélget. Mottó: „Az SZTE utcára viszi a tudományt.”

 

18.00 – Somogyi-könyvtár, 1. emeleti folyóirat-olvasóterem

Spiró György Kossuth-díjas író, irodalomtörténésszel Válogatott esszék 1979–2016 (Magvető) című legújabb könyvéről Ilia Mihály irodalomtörténész beszélget.

 

 

18.15 óra – Dugonics téri színpad

100 kémiai mítosz – az Amerikában „Kiemelkedő Akadémiai Mű” minősítést nyert könyv szegedi szerzőivel Csupor Dezsővel és Kovács Lajossal (Akadémiai Kiadó, Springer Kiadó) Újszászi Ilona beszélget. Mottó: „Az SZTE utcára viszi a tudományt.”

 
 

JÚNIUS 10. (péntek)

12.20 óra Dugonics tér, az SZTE központi épülete előtt álló Szent-Györgyi szobortól

Egyetemtörténeti séta: 2016-ban arra emlékezünk, hogy 95 éve fogadta be Szeged a Kolozsvárról száműzött egyetemet, 90 esztendeje kezdődtek meg a Tisza-parton az egyetemi építkezések, 60 éve a szegedi egyetemen pattant ki az 1956-os forradalom és szabadságharc szikrája, 30 éve hunyt el a szegedi egyetem Nobel-díjas kutatója, egykori rektora, Szent-Györgyi Albert.

A séta az SZTE központi épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) előtt álló Szent-Györgyi szobortól indul.

A sétát vezeti: Vajda Tamás, az SZTE Egyetemi levéltár vezetője, szervező: Újszászi Ilona, SZTE Közkapcsolati Igazgatóság

 

18.00 – a LOBBY Café terasza

Az ápolók munkáját részletesen bemutató, Betegágyak őrzői (Medicina) című könyvről Pusztai Virág televíziós szerkesztő beszélget a szerzővel, Szekszárdi Miklóssal.

A könyv húsz interjút és négy hónap klinikai ápolás személyes tapasztalatait dolgozza fel.

 

18.30 – Dugonics tér, színpad

Hommage à Tömörkény

Beszélgetés Tömörkény Istvánról, születésének 150. évfordulója alkalmából

Résztvevők: Bene Zoltán író, Bíró-Balogh Tamás irodalomtörténész

 

19.00 – Dugonics tér, színpad

Gyenge Zoltán Kép és mítosz II. (Typotex) című kötetéről Vass Nóra művészeti marketingszakértő, a Hermann Ottó Múzeum osztályvezetője beszélget a szerzővel.

 

19.30 – Dugonics tér, a Typotex Kiadó sátra

Dedikál: Gyenge Zoltán

 

 JÚNIUS 11. (szombat)

10.00 – Dugonics tér, színpad

Szegedi Írók Napja – délelőtti beszélgetés szegedi írókkal és költőkkel

Vendégek: Horváth Dezső, Lázár Bence András, Simai Mihály, Tandi Lajos

A beszélgetést vezeti: Veszelka Attila író

Közreműködnek a Baka Irodalmi Kör tagjai: Antal Anikó, Fabulya Andrea, Paulovics Tamás

A beszélgetés idején legyen egy kávéra a vendégünk! A kávét az EUROCAF biztosítja.

 

14.00 – Somogyi-könyvtár, 1. emeleti folyóirat-olvasóterem

Egy digitális könyv megvalósulása – A szegedi dalmaták (bunyevácok) története

A kötet szerzője: dr. Heka László PhD, egyetemi docens (SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézet)

Beszélgetőpartner: Marjanovic Dusán, a Szegedi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

A kötet a Dugonics András Horvát–Magyar Kulturális Egyesület támogatásával készült.

 

15.00–19.00 – Dugonics tér, Olvasó- és Játszóliget

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástár állattani és növénytani gyűjteménye a 19. század végétől az oktatáshoz kapcsolódó, rendszeres terepi kutató- és gyűjtőmunka eredménye. 2000-ben vált a nemzeti kulturális örökség részévé.

A kitelepült kísérletek elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára készülnek, de a családokat és a szépkorúakat is szeretnénk bevezetni a tudományos kísérletezésbe, a mindennapok tudományába.

 

16.00 – Dugonics tér, színpad

„Könyvek nélkül a könyvhéten ...” Dalok, táncok Szatmárból, Kalotaszegről és Nadabról, valamint cigánytáncok Szászcsávásról, Nagyecsedről és a Dél-Alföldről

Jankov Gyöngyvér és a Suhancok műsora

 

17.30 – Dugonics tér, színpad

Dragomán György József Attila-díjas íróval legújabb, Oroszlánkórus (Magvető) című novelláskötetéről Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész beszélget.

 

18.00 – Dugonics tér, színpad

Gárdos Péter Balázs Béla-díjas filmrendezővel Hajnali láz (Libri) című regényéről Balog József újságíró beszélget.

 

18.00 – a Tiszatáj szerkesztősége

Tiszatáj Szalon: Bíró-Balogh Tamás Az irodalom személyessége című könyvének bemutatója. A szerzővel Ilia Mihály irodalomtörténész beszélget.

 

 JÚNIUS 12. (vasárnap)

15.00–19.00 – Dugonics tér, Olvasó- és Játszóliget

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje közel száz éve nyújt sokszínű látványosságot Szeged város lakóinak, a környékbelieknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Idén a Vadasparkkal karöltve „Engedd élni” kampányba kezdtek, melynek célja, hogy ötletekkel segítse a házak vagy lakások tájának növényekkel és állatokkal való benépesítését. Standjukon a gyerekek megtanulhatják, hogy kis ügyességgel akár egy ásványvizes palack, vagy balkonláda is lehet kellemes élettér megannyi élőlény számára. Gondoskodással saját állatkertet vagy botanikus kertet varázsolhatunk környezetünkbe.

 

15.00–19.00 – Dugonics tér, Olvasó- és Játszóliget

Az Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Interaktív Természetismereti Tudástár állattani és növénytani gyűjteménye a 19. század végétől az oktatáshoz kapcsolódó, rendszeres terepi kutató- és gyűjtőmunka eredménye. 2000-ben vált a nemzeti kulturális örökség részévé.

A kitelepült kísérletek elsődlegesen az általános és középiskolás fiatalok számára készülnek, de a családokat és a szépkorúakat is szeretnénk bevezetni a tudományos kísérletezésbe, a mindennapok tudományába.

 

15.30 – Dugonics tér, színpad

Könyvheti térzene a Fricsay Fúvószenekarral

 

18.00 – Dugonics tér, a Líra Könyv Zrt. Fókusz Könyváruház sátra

Dedikál: Darvasi László

 

18.15 – Dugonics tér, színpad

Darvasi László József Attila-díjas író, költő, újságíróval Taligás (Magvető) című, legújabb regényéről Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész beszélget.

 

18.45 – Dugonics tér, színpad

Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő Jelmezbál – egy családregény mozaikjai (Magvető) című legújabb regényéről Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész beszélget a szerzővel.

 

19.00 óra – Lobby Café terasz

T. Horváth Ágnes: Augustus Foruma Rómában című könyvének (Belvedere Meridionale, kiadó) bemutatóján a szerzővel Újszászi Ilona beszélget. Mottó: „Az SZTE utcára viszi a tudományt.”

 

19.30 – Grand Café Várkert

Tiszatáj Szalon: Lengyel Zoltán A Sors kritikájáról. Vizsgálódások Walter Benjamin sorsfogalma mentén című könyvének bemutatója

A szerzővel Gyulai Zoltán (SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék) beszélget.

 

JÚNIUS 13. (hétfő)

16.00 óra – SZTE Klebelsberg Könyvtár, Audmin

Lábjegyzetek Platónhoz: Az emlékezet című tanulmánykötetről (Magyar Filozófiai Társaság – Pro Philosophia Szegediensi Alapítvány, kiadó) Laczkó Sándor (szerkesztő), Gyenge Zoltán és Tóth I. János beszélget.

 

16.00 óra – SZAB székház, díszterem

Az MTA SZAB Szociológiai munkabizottság köteteinek bemutatóján (Belvedere Meridionale, kiadó) Pászka Imre, Nagy Gábor Dániel, Balogh Péter, Jancsák Csaba köteteiről a szakirodalom olvasói beszélnek.

 

16.00 – Somogyi-könyvtár, 1. emeleti folyóirat-olvasóterem

Vendégünk Grendel Lajos és Wlachovszky Károly

Grendel Lajos Kossuth-díjas íróval Elek Tibor irodalomtörténész (Bárka Kiadó), Wlachovszky Károly műfordítóval Szörényi László irodalomtörténész beszélget.

 

16.30 óra – Lobby Café terasz

Könyv vagy cikk? – a kutató publikációs dilemmái. A mikrobák „zöld áram” hasznosító erőművek is lehetnek? A szakmai folyóiratbeli szenzációkról Kovács Kornél professzorral Újszászi Ilona beszélget. Mottó: „Az SZTE utcára viszi a tudományt.”

 

16.30 – Somogyi-könyvtár, Hangoskönyvtár

Czilczer Olga Szavakban egy erdő – új és válogatott versek című könyvének bemutatója. A szerzővel Keserű Gizella irodalomtörténész, egyetemi oktató beszélget.

 

17.00 óra – Lobby Café terasz

Számadás az alaptörvényről. A szegedi egyetem jogtudósainak legújabb tanulmánykötetét (Pólay Elemér Alapítvány, kiadó) Balogh Elemér professzor, a könyv szerkesztője mutatja be Újszászi Ilona kérdései nyomán. Mottó: „Az SZTE utcára viszi a tudományt.”

 

17.00 óra – SZTE Klebelsberg Könyvtár, Audmin

Az Érték és értelem. Önéletírás korrajzzal címmel megjelenő Kristó Gyula-emlékiratokról (JATEPress Kiadó) Almási Tibor, Makk Ferenc, Petrovics István, Tóth Sándor beszélget.

 

17.30 – Dugonics tér, színpad

Bátyi Zoltán: Hálózsák a felhőn (novellák)

A szerzővel Bene Zoltán beszélget.

A program a Magyar Írószövetség Csongrád megyei Írócsoportja, a Szegedi Írók Társasága és a Szegedi Akadémiai Bizottság Művészeti Szakbizottsága Szépírói Munkacsoportjának közös rendezvénye.

 

17.30 – a LOBBY Café terasza

Marjanucz László Trianon szülötte. Fejezetek Gyálarét történelméből, különös tekintettel a két világháború közötti időszakra (Gyálaréti Civil Összefogás Közhasznú Egyesület) című könyvének bemutatója

Dr. Marjanucz Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Modernkori Magyar Történeti Tanszék vezetőjével Csicsai Antal népművelő beszélget.

 

18.00 óra – Dugonics téri színpad

Hiénák a betegágy körül. Boldogkői Zsolt professzort e legújabb könyve (Akadémiai Kiadó) bemutatóján a tudomány és áltudomány harcáról, a tudománynépszerűsítés új formáiról is kérdezi beszélgetőpartnere, Újszászi Ilona. Mottó: „Az SZTE utcára viszi a tudományt.”

 

18.00 – Grand Café Várkert

Bencsik Orsolya Több élet (Magvető – Fórum) című regényéről Virág Zoltán irodalomtörténész (SZTE BTK Magyar Irodalmi Tanszék) beszélget az íróval.

 

 JÚNIUS 14. (kedd)

16.00 óra – SZTE Klebelsberg Könyvtár, Audmin

A Belvedere Meridionale 2016 tavaszi és nyári (szociológiai) lapszámának bemutatója. A lapszámokat bemutatja: Prof. Dr. Rácz Lajos intézetvezető (SZTE JGYPK), Prof. Dr. Pászka Imre szerkesztő, dr. Kiss Gábor Ferenc főszerkesztő.

 

17.00 – Somogyi-könyvtár, 1. emeleti folyóirat-olvasóterem

Végtelen vonzásban – Simai Mihály József Attila-díjas költő új verseskötetének bemutatója

A költővel beszélget: Marton Árpád újságíró

A kötetből felolvasnak: Beslin Anita és Kosztolányi József

 

 

II. AZ SZTE SZEGEDI EGYETEMI KIADÓ SÁTRÁBAN árusítják az egyetemi oktatók, az SZTE munkatársai által jegyzett, illetve az egyetemi kiadó(k) által gondozott könyveket.

 

 

III. A 2016. ÉVI KÖNYVHÉT SZEGEDI PROGRAMJAI közül azokról a rendezvényekről, melyekben érintett a Szegedi Tudományegyetem képes beszámolókat közöl az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság az universitas www.u-szeged.hu a honlapján, a Hírportálon. Ezeket a könyv- és programismertetőket a Somogyi-könyvtár által ebben az időszakban működtetett könyvheti hírportál is átveszi.


Két mű is elnyerte az Év Könyve díjat


Palánkainé Sebők ZsuzsannaSpiró György, a könyvhét díszvendégének szavait idézte Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója az ünnepi könyvhét programját is ismertető sajtótájékoztatón. “Jó könyvet olvasni mindig ünnep. Mindegy, mi a műfaja, mindegy, ki a szerzője, ha jó könyv, akkor a normalitást erősíti bennünk. Ismertem sok nagyszerű szerzőt, nyoma sem volt bennük a nagyképűségnek. Abban rejlett a nagyságuk, hogy tudták és bevallották: gyarlók, akár a többi ember. Az adta az erejüket, hogy bele tudták élni magukat mások helyzetébe, magukat pedig iróniával kezelték. Erősebben érzékelték, hogy halandók, mint az emberek általában, ezért is tudták igazán becsülni az életet, bárkiben is testesült meg átmenetileg. Minden jó könyv az együttérzés terméke. A könyvek éves ünnepe sok-sok empatikus ember közös hagyománya, az ép ész diadala.”


Kardos János, Szeged Város Polgármesteri Hivatala Oktatási, Kulturális és Sportiroda irodavezetője elmondta: a város közel 3 millió forinttal támogatja a rendezvényt. Emellett minden évben meghirdeti a könyv támogatási és kiadási pályázatot és az Év Könyve díjat. Az elismerést idén két könyv is megkapta: Dusha Béla - Szeged - a fénnyel rajzolt város című albuma és a Szegedi Egyetemi Kiadó-Szegedi Egyetemi Tudástár sorozata. Emellett 12 egyéb mű szerzője részesült könyvkiadási támogatásban, köztük a Szegedtől Szegedig Antológia.


tudastar_8_kotet
Nyolc kötetben a szegedi tudományosság

Kulturális seregszemle


A könyvhét fő eseményei a Dugonics téren zajlanak majd, de helyszínként csatlakozott a rendezvényhez az SZTE, a Milleniumi Kávéház, a LOBBY Café és a Grand Café Várkert, a REÖK palota, a SZAB Székház, a Városháza épülete, a Tiszatáj szerkesztősége, a Belvárosi Mozi, a Szegedi Nemzeti Színház, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és számtalan művelődési ház is.


A saját helyi értékek mellett az idei könyvhét vendége lesz Spiró György Kossuth díjas író, irodalomtörténész és Grendel Lajos Kossuth-díjas író. Szegedre érkezik Dragomán György József Attila-díjas író legújabb, Oroszlánkórus című novelláskötetével. A rendezvénysorozaton szegedi és Szegedhez kötődő alkotók is bemutatkoznak, így például Grecsó Krisztián és Darvasi László. Június 11. szombat a Szegedi Írók Napja, ahol szegedi írókkal és költőkkel beszélget Veszelka Attila író. Vendégek: Horváth Dezső, Lázár Bence András, Simai Mihály és Tandi Lajos.


87.konyvhet


A Zrínyi Kiadó újdonságai közül dr. Isaszegi János, a kiadó vezetője és Farkas Bertalan űrhajós válogat. A zenei élet fontos személyiségei közül a Somogyi-könyvtár vendége lesz Kóbor János és Kovacsics András, a legendás Omega együttes alapítói. Az ötnapos könyvhéten zenél a Molnár Dixieland Band, az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar, a szegedi Deák Big Band együttes és a Fricsay Fúvószenekar is.


Andóczi Balogh ÉvaIdén sem maradnak el a gyerekeknek, fiataloknak szóló programok. A Somogyi- könyvtárban a kiskamaszok olvasóvá neveléséről egy valódi „Tündérboszorkánnyal”, Bosnyák Viktória író, műfordítóval lesz beszélgetés. A szegedi könyvhét vendége három fiatal költő Borda Réka, Ferencz Mónika és Kopcsányi Lilla, akik gyakori szereplői a budapesti kortárs irodalmi programoknak és lassan a legtöbb irodalmi folyóirat hasábjait beveszik. Az Égigérő gyerekirodalmi sátra könyves programokkal, nyereményjátékokkal, olvasó- és kézműves sarokkal, felolvasásokkal és társasjátékokkal várja a családok apraját és nagyját. Az új Könyvkirályt a hagyományok szerint, idén is a városháza dísztermében koronázzák meg, s kihirdetik a Legkirályibb Olvasó Család játék eredményét is.


Az ünnepi könyvhét a nemzetiségek seregszemléje is. Jelen lesz a Szegedi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat beszélgetéssel és könyvbemutatókkal, az érdeklődőket a deszki Bánát Szerb Néptáncegyüttes műsora és a Biljana tánccsoport bolgár táncokat bemutató előadása várja. A Nemzetiségek Háza nemzetiségi folyóiratokat és könyveket mutat be a hazai bolgár, görög, lengyel, német, örmény, szlovák és ukrán kultúra köréből – tájékoztatott Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársa.


A 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok szegedi programjai itt elérhetők.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek