Bezár

Hírarchívum

Svajci_nagykovet_kiemelt_nagy

Svájc nagykövete a szegedi egyetemen

Svájc nagykövete a szegedi egyetemen

2015. március 20.
1 perc

A frankofón államok magyarországi képviseletében, az Alliance Franciase és az SZTE Frankofón Egyetemi Központ együttműködésében szervezett Frankofónia Fesztivál záró programján vett részt Jean-François Paroz. Svájc magyarországi nagykövete találkozott az SZTE vezetőivel is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központban tartott előadást 2015. március 18-án Jean-François Paroz, Svájc magyarországi nagykövete. Megtekintette az Alliance Francaise-t és az SZTE Francia Egyetemi Központot, és tárgyalt a már meglevő együttműködésekről, azok bővítéséről.

A svájci diplomata találkozott Szabó Gáborral, az SZTE rektorával. E megbeszélésen nyugtázták: a két országot nem csupán diplomáciai kapcsolatok fűzik össze. Az oktatási és tudományos együttműködésre is többféle lehetőség kínálkozik.

svajci nagykovet szent gyorgyi szobor nagy katalinJean-François Paroz tárgyalt Nagy Katalinnal, az SZTE nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori főmegbízottjával is. E találkozón annak a lehetősége is fölvillant, hogy a svájci nagykövet támogatásával és személyes megjelenésével növeli a rangját az SZTE Fogorvostudományi Kar által 2015-ben is megszervezett, nagy hagyományú fogászati konferenciának. A 2015 májusában esedékes szakmai programot kísérő rendezvény az európai és tengeren túli szereplőket felvonultató kiállítás, amelyen a kiváló minőségi svájci termékeket is bemutatkozhatnának.

A svájci diplomata Nagy Katalin, valamint Csernus Sándor, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ tudományos igazgatója kíséretében szegedi városnézésen vett részt. Szegedi munkanapja végén Jean-François Paroz az 5. Frankofón Filmnapok zárásaként köszöntőt mondott a Belvárosi Moziban Mathieu Urfer „Tartsunk szünetet!” című filmjének bemutatója előtt.


SZTEinfo

Fotók: KDZS

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek