Nyelvészdoktorandusz-konferenciát rendez az SZTE

Az SZTE Nyelvtudományi Doktori Iskola szervezésében 18. alkalommal rendezik meg a hagyományos őszi nyelvészdoktorandusz-konferenciát, a Lingdok 18-at 2014. november 20-án és 21-én.

A konferencia célja a magyarországi (és a határon túli) egyetemek nyelvtudományi doktori programjaiban részt vevő hallgatók kutatásainak széles körben való megismertetése, a közös kutatások lehetőségének megteremtése, továbbá a doktoranduszok publikációs tevékenységének elősegítése. További kiemelt szándék a nyelvtudomány iránt érdeklődő mesterszakos hallgatók kutatási eredményeinek megismertetése, valamint a mesterképzés és a doktori képzés közti átmenet biztosítása a tudományos kutatások terén. Jelentkezhet minden jelenlegi doktoranduszhallgató vagy olyan volt hallgató, aki még nem védte meg PhD-értekezését. A tudományos seregszemlére jelentkezhetnek továbbá a nyelv- vagy nyelvészet szakos mesterképzések hallgatói is. Helyszín: SZTE BTK konferenciaterem (Szeged, Egyetem u. 2., fszt.).

A konferencia az alábbi témaköröket öleli fel (bármely nyelv vonatkozásában): fonetika, fonológia, morfológia, szintaxis, szemantika, pragmatika, nyelvtipológia, szövegnyelvészet, pszicholingvisztika, neurolingvisztika, nyelvfilozófia, nyelvtörténet, nyelvelmélet. Az összefoglalók és az előadások nyelve: magyar.

További információk ezen az e-mail-címen kérhetők: lingdok@gmail.com.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)