Tizenharmadik alkalommal adják át a Sófi-ösztöndíjakat

Közel másfél millió forintot nyertek el az idei Sófi-ösztöndíjasok. Az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány díjátadó ünnepségét 2014. július 6-án, vasárnap 10 órától tartják az SZTE TTIK diplomaosztó rendezvényén. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban szervezett esemény díszvendége Vásáry Tamás világhírű zongoraművész és karmester.

Fenykep_Sofi-osztondijasok_2014A fiatal szegedi tehetségeket támogató Sófi-alapítvány Magyarországon egyedülálló, 13 éves tevékenységével elérte, hogy ösztöndíjai az egyik legrangosabb elismeréssé váltak a hazai felsőoktatásban. Az idei két pályázati felhívásra 91 hallgató jelentkezett, közülük a legkiválóbb 11-nek ítélték oda a kitüntetéseket. Az alapítvány eddig összesen 14 millió forint ösztöndíjjal ismerte el az egyetem legkiválóbb hallgatóinak teljesítményét.

 

A Sófi-alapítvány szép tradíciót teremtett azzal, hogy a magyar kulturális élet nemzetközileg elismert, kiemelkedő személyiségei voltak az ünnepségek díszvendégei az elmúlt években: Jancsó Miklós filmrendező (2007), Törőcsik Mari színművész (2008), Sebestyén Márta népdalénekes (2009), Szabó István Oscar-díjas filmrendező (2010), Jókai Anna író (2011), Jankovics Marcell rajzfilmrendező (2012) és Szörényi Levente zeneszerző, előadóművész (2013). Ők személyes jelenlétükkel is kiálltak a nemes ügy mellett, és hangsúlyozták, hogy mennyire fontos a fiatal tehetségek támogatása Magyarországon. A díjátadásra érkező Vásáry Tamás Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és karmester maga is szívügyének tekinti a tehetségek támogatását, hiszen nevét adta az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az idén alapított Vásáry Tamás-ösztöndíjhoz, amely zenészeknek adható. A művész Szabó Gáborral, a Szegedi Tudományegyetem rektorával, az alapítványt támogató cégek és a kuratórium vezetőivel adja át a Sófi-ösztöndíjakat.

 

200 ezer forintos ösztöndíjról szóló oklevelet és emlékplakettet vesz át Bozóky Benedek ötödéves orvostanhallgató, Hancsákné Dudás Csilla másodéves mesterszakos vegyészhallgató, Kutus Bence másodéves mesterszakos vegyészhallgató, Nyerges Ákos másodéves mesterszakos biológushallgató és Tasi Ágost Gyula másodéves mesterszakos vegyészhallgató. A korábbi években még soha nem nyert három vegyészhallgató Sófi-fődíjat.

 

A különdíjasok: Mátyus Ákos közpolitika szakos hallgató, Papp Melinda kommunikáció és médiatudomány szakos hallgató, Jagodics Balázs pszichológushallgató, Schuszter Tamás pénzügy szakos hallgató és Kecsenovity Egon vegyészhallgató. Ők fejenként 50 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek. Az SZTE Sófi-alapítvány kuratóriuma az idei médiadíjat Arany Mihálynak, a SZEGEDma.hu hírportál, az SZTE Médiacentrum a Szeged folyóirat újságírójának ítélte oda. A díjazott az elmúlt 7 évben sokat tett azért, hogy a közvélemény megismerje az alapítvány tevékenységét. Az Év Szponzora kitüntetést az Erste Bank vezetői, Sticzné Pataki Edit és Deák Imre vehetik át annak elismeréseként, hogy az Erste Bank 10 éve támogatja a Sófi-alapítványt, így segítve a fiatal szegedi tehetségek fejlődését.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)