Díjat kapott Tomka Béla „A Social History of Twentieth-Century Europe” könyvéért

Tomka Béla professzor, a Szegedi Tudományegyetem oktatójának munkáját az amerikai Choice: Current Reviews for Academic Libraries szemléző folyóirat beválasztotta 2013 kiemelkedő tudományos könyvei közé, és „Outstanding Academic Title of 2013” díjjal ismerte el.

Az Európa utolsó száz évének társadalomtörténeti áttekintését megcélzó kötet megfelelően mutatja be a társadalmi változások legfontosabb területeit, mint a család, a népesség, a fogyasztás, a szórakozás és munka, a társadalmi egyenlőtlenségek, a sokszínűség és a mobilitás, illetve az oktatás és a vallás. A könyv a széles körű és rendszeres ismeretek közlése mellett hangsúlyt fektet a jövedelemelosztás, a nemi szerepek, az osztályszerkezet és a városfejlesztés problémájára, valamint elemzi a mai Európa széles körű jóléti politikáját is.

Tomka Béla egyetemi tanár a Szegedi Tudományegyetem Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszék oktatója, számos könyv és nagyszámú tanulmány szerzője, aki e kötet elkészítéséhez felhasználta széles körű nemzetközi tudományos és oktatási tapasztalatait is. A könyv borítóján és a könyvvel kapcsolatos anyagokban az Szegedi Tudományegyetem is megjelenik mint a professzor munkahelye.

A Choice: Current Reviews for Academic Libraries folyóirat „Outstanding Academic Title of 2013” díja azért is nagy elismerés, mert az elmúlt évben megjelent, összesen mintegy 110 történeti témájú Routledge-könyv közül kettő nyerte el ezt a címet.

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)