Európa a XX. században - Honnan? Hová?

Az európaiság értékeinek jobb megismerését is szolgálja Tomka Béla történész professzor új kötete. Az Európa múlt századi társadalomtörténetét adó, nemzetközi elismertségű könyvet 2014. április 29-én 17 órakor mutatják be a Klebelsberg Könyvtárban.

Az európai társadalomfejlődés kérdéseiről Tomka Béla professzorral (SZTE BTK Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszék) a Routledge kiadónál megjelent és a Choice Reviews által „Outstanding Academic Title of 2013” díjjal elismert kötetéről – A Social History of Twentieth-Century Europe – beszélget Rácz Lajos egyetemi tanár (SZTE JGYPK
Regionális és Környezettörténeti Tanszék).

Az Egyetemi Tavasz fesztivál részeként a könyvbemutatót 2014. április 29-én (kedd) 17 órától az SZTE Klebelsberg Könyvtár, AudMin (a földszinti Tájékoztató mellett) terében tartják.
Napjaink olyan fontos és sokat vitatott kérdéseivel kapcsolatos témákról lesz szó, mint az európai modernitás, a társadalmi kohézió, a jóléti állam problémái, vagy a társadalmi mobilitás és integráció a kontinensen. A beszélgetés lehetőséget kíván nyújtani az európaiság értékeinek jobb megértéséhez. A kötetbemutatóra minden érdeklődőt szertettel várnak a szervezők, a Klebelsberg Könyvtár Társadalomelméleti Gyűjteményének munkatársai.


Tomka1


További információ a kötetről:

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)