Madárbarát egyetem

Környezettudatosan madárbaráttá tették a diákok az SZTE két épülete közti parkot.

madaretetoElső lépésként közel tíz madáretetőt készítettek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói az SZTE DiákCentrum programján.

 

Kortárs segítőivel az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központjában, népszerű nevén DiákCentrum rendszeresen kézműves foglalkozásokat tart. Szerdánként például a Kreatív Kör nevű programot kínálják a hallgatóknak. A népszerű csoportban legutóbb madáretetőket készítettek a hallgatók.

 

Az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ és a Kreatív Kör szervezői úgy döntöttek, hogy az élvezetes elfoglaltságból hasznos szolgálat is lehet, ezért a résztvevőkkel közösen felajánlották az elkészült munkákat a Szegedi Tudományegyetem számára. Ezzel az intézmény és az egység környezettudatos magatartására szeretnék irányítani a figyelmet, miközben otthonosabbá teszik az universitas környékét.

 

A felajánlott madáretetőket 2013. november 8-án délben feltöltötték eleséggel, és kihelyezték az SZTE Tanulmányi és Információs Központ, valamint a Bölcsészettudományi Kar épülete közötti parkban.

 

Madareteto
Madárbarát egyetem - GALÉRIA


A park csinosítása, azaz a „nyilvános akasztás” a hallgatók részvételével és szeme láttára történt. Az SZTE Médiacentrum fotóriporter gyakornoka, Üllei-Kovács László pedig dokumentálta a környezettudatos akciót.

 

Az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központjában már évek óta lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak közösségi programokon kikapcsolódni, és kipihenni a szorgalmi időszak rohanását vagy a vizsgaidőszak nehézségeit.

További információ – telefonszám: 544-029, SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ:, Kortárs Aid (a kortárssegítők oldala):

 

SZTEinfo

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.