Beiratkozási időszak: 2017. augusztus 28. (hétfő) – 2017. szeptember 1. (péntek)

Szorgalmi időszak: 2017. szeptember 4. (hétfő) – 2017. december 8. (péntek)

Vizsgaidőszak: 2017. december 11. (hétfő) – 2017. december 22. (péntek)

2018. január 2. (kedd) – 2018. január 27. (szombat)

Utóvizsga-hét: 2018. január 29. (hétfő) – 2018. február 3. (szombat)

Legfrissebb hírek

VÉGZŐS HALLGATÓINK FIGYELMÉBE!
A szakdolgozati témaválasztó lapok leadási határideje 2017. szeptember 30. 12:00.


I. éves olasz szakos hallgatóink órarendjei:


Tanszékünk két legújabb kiadványának letölthető pdf változata megtalálható a Tudományos Élet/Tanszéki kiadványok menüpontban.

Köszöntő

A Szegedi Egyetem Olasz Tanszéke a hazai italianisztika egyik legrégebbi és legjelentősebb intézménye. A nemzetközi tudományos életben is messzemenően elismert oktatók munkáját nálunk kulturális közvetítő és diplomáciai tevékenység egészíti ki.


Tudjuk, a múlt gazdagsága minket, tanárokat, hallgatókat egyaránt kötelez: kétezer évig Róma volt a művelt világ fővárosa, s Olaszországban található az emberiség fennmaradt kulturális örökségének a fele. A Tanszék által nyújtott ismeretek köre így nem szűkül pusztán a nyelvtanításra (amelyet három anyanyelvi lektor segít) vagy az irodalom oktatására. Szándékaink szerint széles műveltséget, szakértelmet tanítunk, s Itálián keresztül a kulturális értékek szeretetére nevelünk. A közvetlen kapcsolatok biztosításához maximálisan igénybe vesszük azokat a lehetőségeket, amelyek a nemzetközi diák-mobilitást segítik: hallgatóink képzésük során legalább három-négy hónapot ösztöndíjjal Olaszországban tanulhatnak a legszebb városok egyetemein (a hallgató/külföldön töltött hónap arány tanszékünkön a legmagasabb a szegedi egyetemen).


Az Olasz Tanszék a képzés teljes vertikumát tudja nyújtani, így egymásra épülve lehet a BA (három éves alap), majd az MA (két éves mester) diplomát, az osztatlan tanárképzésben (11 vagy 12 félév) a kétszakos mesterfokozatú tanári diplomát, végül a három éves doktori képzésben a PhD fokozatot megszerezni.


Honlapunk segíteni szeretné jelenlegi és jövendőbeli hallgatóinkat, hogy alaposabban tájékozódjanak a tanszék által meghirdetett kurzusokról, tanulmányi kötelezettségeikről, az oktatók szakmai tevékenységéről, a minél nagyobb műveltség megszerzésének a lehetőségeiről, valamint minden olyan lehetőségről, amely segítheti őket Itália minél alaposabb megismerésében.


Prof. Pál József D.Sc
tanszékvezető