Szabadegyetem2017_ősz

Bölcsész Szabadegyetem 2017-18, őszi félév

A 2017-18-as tanév őszi félévben új kurzuskínálattal folytatódik a Bölcsész Szabadegyetem. Jelentkezési határidő: szeptember 15.

Indul a Bölcsész Szabadegyetem új szemesztere!

 

2017 őszén is várjuk mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni jó. Mi is így gondoljuk, ezért szeretnénk minél szorosabbra fűzni az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar felsőoktatási intézmény, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkara és Szeged–Szeged környéke kapcsolatát, közelebb hozni egymáshoz az egyetemi és a nem egyetemi polgárokat.

 

Ennek érdekében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet – mint a jelentkezésekből, visszajelzésekből kiderült, a szegediek megelégedésére. A meghirdetett kurzusokból több mint százat vettek föl idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok – sem az előképzettség, sem az életkor nem akadálya annak, hogy valaki beiratkozzon az őt érdeklő kurzusokra, és együtt tanuljon az egyetemistákkal.

 

A 2017–2018-as tanév őszi félévében minden eddiginél nagyobb kínálatból választhatnak a leendő szabadegyetem-hallgatók. A szeptemberben kezdődő szemeszter az irodalom, a filozófia, a művészettörténet, a régészet, a történelem, a vallástudomány, a nyelvészet és a néprajz területéről vehetnek föl kurzusokat az érdeklődők. Most először idegen nyelvű előadások is szerepelnek a kínálatban, így a művelődni vágyók akár idegennyelv-tudásukat is fejleszthetik a kurzusok látogatásával.

 

Várjuk az érdeklődőket – találkozzunk szeptemberben!Kurzuskínálati lista tudományterületek szerint:


1. Irodalom, filozófia, művészettörténet

2.
Régészet, történelem, vallástudomány

3. Nyelvészet és néprajz


A teljes kurzuskínálati lista PDF formátumban letölthető itt: www.arts.u-szeged.hu/oktatas/bolcsesz-szabadegyetem/kurzusok-2017-18-felevJelentkezés


A jelentkezés online és nyomtatott formában egyaránt lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.


Online formában a következő linkre kattintva küldheti el jelentkezését: https://goo.gl/XAf8Zf


Nyomtatható jeletnkezési lap ide kattintva tölthető le: www.arts.u-szeged.hu/oktatas/bolcsesz-szabadegyetem/jelentkezesi-lap-2017


illetve felvehető személyesen is a Tanulmányi Osztály ügyfélfogadó szobájában (SZTE BTK, Szeged, 6722, Egyetem u. 2., II. em) nyitva tartási időben (hétfő-csütörtök: 9:30-11:30, 13:30-15:00, péntek: 9:30-13:00).


A kitöltött Jelentkezési lap ugyanott leadható, illetve scannelt formában e-mailben is visszaküldhető a következő címre: zsofihenn@arts.u-szeged.hu


A jelentkezés díja:

max. 2 kurzus esetén 8.000 Ft. / félév

max 5 kurzus esetén 15.000 Ft. / félév

5 kurzus felett 20.000 Ft./félévTovábbi információ: Henn Zsófia, SZTE BTK Tanulmányi Osztály (Szeged, 6722, Egyetem u. 2. II. em.)

E-mail: zsofihenn@arts.u-szeged.hu, tel.: 62/544-363


Felmerülő kérdéseit a Tanulmányi Osztály munkatársainak személyesen is felteheti a fent megadott helyszínen és fogadóidőben.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

2017. október 6-án Bálint Sándor életét, munkásságát bemutató kiállítás nyílt Szegeden, a Dóm Látogatóközpontban, „Az én másokért adatott” – Dokumentumok, tárgyak Bálint Sándor hagyatékából címmel, mely a Dóm Galéria időszakos kiállítássorozatának első állomása, és a Móra Ferenc Múzeum rendezésében valósult meg.