Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  SZTE BTK Legújabb hírek
SZTE BTK Legújabb hírek

rektori

A Tisza-parti universitasról sokat olvasni és hallani a napi sajtóban, az egyetem fakultásairól és széleskörű képzési kínálatáról - többek között - az egyetemi és kari honlapokon tájékozódhat az érdeklődő. De vannak olyan egyetemi büszkeségek, amelyekről az SZTE polgáraként szerezhetünk tudomást.

A Szabadegyetem- Szeged előadássorozat tavaszi szemeszterében ismét 12 alkalommal, szerdánként 18 órától a TIK-ben találkozhatnak az érdeklődők az SZTE kiváló oktatóival.

2015. február 09.
Megjelent a Kari Kurír 304. száma.

DSC09559

Angela Merkel 2015. február 2-án vette át az SZTE küldöttségétől a Doctor Honoris Causa kitüntető címet a budapesti Andrássy Egyetemen. Azt követően egyetemistákkal is beszélgetett Németország szövetségi kancellárja.

A Szegedi Tudományegyetem „tiszteletbeli doktora”, azaz Doctor Honoris Causa címet adományozott 2013. februárjában Angela Merkel számára. Németország szövetségi kancellárja 2015. február 2-án veszi át az elismerést az SZTE küldöttségétől.

Pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem az Erasmus+ keretében, volt ösztöndíjasok jelentkezését várja a Tempus Közalapítvány. Az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága összeurópai esszépályázatot indított „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai” címmel.

SZTE JATIK

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: az idegennyelv tanulási lehetőségek sora.

SZTE JATIK

A Szegedi Tudományegyetem szenátusa 2015. január 16-án 11 órakor tartja nyilvános ünnepi doktorrá avató ülését a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

A Szegedi Tudományegyetem Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idén is meghirdeti ösztöndíjpályázatát, mellyel az SZTE 10 legkiválóbb hallgatóját kívánja támogatni. A pályázatokat 2015. február 12-én 12 óráig várják.