bsp

Tájékoztató az SZTE BTK Bálint Sándor Programjáról

Prof. Dr. Gyenge Zoltán dékán és Dr. Sándor Klára általános dékánhelyettes sajtótájékoztatója, 2017.szeptember 4.

Az SZTE BTK 2017. július 1-től új vezetéssel működik: a dékán prof. dr. Gyenge Zoltán, helyettesei dr. Sándor Klára (általános dékánhelyettes), dr. Gécseg Zsuzsanna (oktatási dékánhelyettes) és dr. Vajda Zoltán (ifjúsági és külkapcsolati dékánhelyettes).

Az új vezetési koncepció egyik legfontosabb eleme, hogy szorosabbá és élőbbé váljon a kapcsolat a Bölcsészkar és a befogadó Szeged városa között.

A Kar ennek érdekében indítja el a Bálint Sándor Programot, A programmal az a célunk, hogy 145 évvel a jogelőd Kolozsvári Tudományegyetem megalapítása után, az Egyetem Szegedre településének 100. évfordulójára készülve megnyissuk a Bölcsészkar kapuit azok előtt a szegediek és Szeged környékiek előtt, akiket érdekelnek a humán- és társadalomtudományok, és kíváncsiak Bölcsészettudományi Karon végzett kiemelkedő tudományos munka eredményeire, szeretnék ezeket a nagyközönség számára is érthető, népszerűsítő formában megismerni.


 

Forrás: Szeged VTV, Feltöltve: 2017. szeptember 4. 20:50 | Rövid link: http://vtvszeged.hu/s_!news/i__44/i__21528


A program névadójának azért választottuk a Kar korábbi diákját, tanárát, nagyhírű tudósát, a „legszögedibb szögedit”, mert az ő emberi, tudósi, városi polgári szellemiségének jegyében vezetjük be azokat a programokat, amelyek elválaszthatatlanná teszik a nemzetközi szinten is számottevő tudományos eredményeket fölmutató Bölcsészkar és a neki otthont adó város kapcsolatát. Szeretnénk, ha azokat a szellemi értékeket, amelyek a Bölcsészkar oktatóinak, kutatóinak – és akár hallgatóinak – munkájából születnek, a város és környéke polgáraival is megoszthatnánk, célunk, hogy ez a tudás minél többeknek váljon megismerhetővé, elérhetővé és hasznosíthatóvá.

A Bálint Sándor Program elsőként induló eleme a tavaly már kipróbált, és a visszajelzések szerint nagy tetszéssel fogadott Bölcsész Szabadegyetem. Ezzel azt tesszük lehetővé, hogy az érdeklődők fölvegyék a BTK kurzusai közül az őket érdeklőket, és életkortól, előképzettségtől függetlenül a nappali tagozatos hallgatókkal együtt hallgassák az előadásokat vagy vegyenek részt a szemináriumokon. Az őszi szemeszterre szeptember 15-ig még bárki jelentkezhet, a részletes programleírás és a jelentkezés módja a BTK internetes oldalán olvasható.

A második elem egy idén először, de hagyományteremtő szándékkal rendezett esemény lesz október 4-én, a Magyar Könyvkiadók Napja, amelyen minden számottevő magyar kiadó bemutatkozik, számos pódiumbeszélgetésen és író-olvasó találkozókon vehetnek részt az érteklődők.

A következő félévben új programelemekkel egészül ki a Bálint Sándor Program: a Kar oktatóinak ls kutatóinak legérdekesebb tudományos eredményeit népszerűsítő formában bemutató előadások sorozatával, az AudMax Estékkel, illetve a BTK 2017-2018-as tudományos és kulturális eredményeit egy rendezvényben összefogó Bölcsészfesztivállal.

A programokról később bővebb tájékoztatást adunk, a Bölcsész Szabadegyetemre pedig már most szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)