img_8695_002

Szeged lett a legszebb vidéki egyetemváros


Az eduline.hu szavazóinak véleménye alapján összeállított rangsorban Szeged nyerte el az első helyet, így városunk lett a vidék legszebb egyetemi városa.

Az eduline.hu szeptember 21-én írt ki szavazást „Melyik a legszebb vidéki egyetemváros?” címen, melyben húsz magyarországi város közül választhattak az olvasók. A lista szereplőit az alapján válogatták össze, hogy melyek azok a legnépesebb vidéki települések, ahol önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi/főiskolai kar működik.

A húsz város között szerepelt olyan is, melynek lakossága kétszázezer, és olyan is, aminek mindössze ötvenezer, de az sem számított, hogy egy nagy egyetem vagy csupán egy egyetemi kar működik-e ott.

Szeged olyanokkal vette fel a versenyt, mint Debrecen, Miskolc, Eger, Győr vagy éppen Pécs, és a szavazók 37%-a ítélte úgy, hogy a városunk érdemli meg az első helyet. A szavazatokat csütörtök estig lehetett leadni, ezalatt az egy hét alatt több mint 21 000 vélemény gyűlt össze. Szeged már a szavazás első napjain megszerezte a vezetést, és előkelő helyét a későbbiekben sem adta át. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokán végül Miskolc és Eger követte.

A szavazás eredménye arra enged következtetni, hogy Szeged jelenlegi és volt hallgatói, oktatói és lakói egyaránt szeretik azt a várost, mely otthont ad egyetemünknek.


Az eredmény megtekinthető ezen a linken:

http://eduline.hu/felnottkepzes/2017/9/29/Vege_a_szavazasnak_megvan_a_legszebb_videki_BD1YUA

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

„Végül is, mesélte O., mint mindig, ha orosz téma merült fel, (…) az orosz mesék végtelen répája, az orosz mítosz centrális metaforája, illetve hát Tolsztoj és Gogol végtelenjének ügyében is ruszista barátnőjéhez, Szőke Katalinhoz fordult” (Tolnai Ottó: A répa. Nádler-képek mentén)