1170x430_1

Az ország legjobb bölcsészkara a szegedi!

A HVG Diploma 2018 számában megjelent rangsor a hallgatói, illetve az oktatói kiválóság mérőszámai alapján sorolta be az egyetemeket – a BTK kiemelkedően jó helyet foglal el az országos listán, az SZTE BTK Magyarország legjobb bölcsészkara.

hvg_diploma_rangsor_2018_20171110-smallA HVG Diploma 2018-as számában közölték azt az egyetemi és kari rangsort, amely felállításának első szempontja az oktatói kiválóság volt, ahol az egy tudományos fokozattal rendelkező oktatóra jutó hallgatók számát, a tudományos fokozattal rendkelő oktatók számát, a tudományos fokozattal rendkelő oktatók arányát, és az MTA címmel rendelkező oktatók arányát nézték. Az egyetemi rangsort ez ELTE vezeti az SZTE a második – a karok rangsorában az SZTE BTK harmadik az ELTE TTIK és a BME TTIK mögött. Ez azt is jelenti, hogy az oktatói kvalitások alapján a szegedi az ország legjobb bölcsészkara, és egyben a szegedi egyetem legjobb kara.

A másik szempont a hallgatói kiválóság volt, mely az elsőhelyes jelentkezések, a felvettek pontátlaga, a nyelvvizsgával rendelkezők száma, valamint a középiskolai versenyeredmény alapján dőlt el. Itt a sort megint csak az ELTE vezeti, majd következik a Corvinus és a BME. Az SZTE ebben a rangsorban az ötödik helyen szerepel.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

boritokep__12_

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Pszichológiai Intézete ügyvivő szakértő/intézeti ügyintéző munkatársat keres, határozatlan idejű munkaviszonyra.


Jelentkezési határidő: 2024. április 10. (szerda)