btktik2szerk

Közel 1000 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől a BTK-n

Július 26-án kerültek nyilvánosságra az idei felvételi ponthatárok, melyek alapján 969 hallgató iratkozhat be a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára.


A felvételt nyert hallgatók közül 790-en államilag támogatott és 179-en önköltséges képzési formában jutottak be az egyetemre. Alapszakon 566, mesterképzésen 223 helyet töltöttek be, míg osztatlan tanárképzésen 180-at. Alapszakra szinte ugyanannyi jelentkezőt vettek fel, mint tavaly, ezzel szemben a mesterképzés nappali és levelező tagozatán 50-50 fős eltérés mutatkozik. Idén a legnépszerűbb szak a BTK-n az anglisztika volt: erre 100 alapszakos és 110 osztatlan tanárszakos hallgató került be. A legmagasabb pontszám a kommunikáció- és médiatudomány, illetve a pszichológia szakhoz kellett: míg az elsőnél 463 pont volt a küszöb, addig a másodiknál 435 pont kellett ahhoz, hogy államilag támogatott képzésre jussanak be.

 

Akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre se vettek fel, vagy egyáltalán nem jelentkeztek a felsőoktatásba, az SZTE BTK-n is pótfelvételihezhetnek. Az ehhez szükséges űrlapok kitöltésére 2017. augusztus 7-én éjfélig van lehetőségük. Kizárólag elektronikus úton jelentkezhetnek, és egyetlen önköltséges képzést jelölhetnek meg.


A meghirdetett szakok a következő linken érhetőek el:

https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=256&elj=17p

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

„Végül is, mesélte O., mint mindig, ha orosz téma merült fel, (…) az orosz mesék végtelen répája, az orosz mítosz centrális metaforája, illetve hát Tolsztoj és Gogol végtelenjének ügyében is ruszista barátnőjéhez, Szőke Katalinhoz fordult” (Tolnai Ottó: A répa. Nádler-képek mentén)