Októberben is SzemeSZTEr

Az SZTE BTK televíziós magazinjának legújabb adása most Szolnokról jelentkezik, hiszen a szemeSZTEresek ott voltak egy filmfesztiválon. A témák azonban szegediek. Így láthatnak összefoglalót a Kutatók Éjszakájának BTK-ás porgramjairól és egy hangulatjelentést az Összegyetemi Gólyabálról. Ott voltunk a Magashegyi Underground koncertjén a JATE-ban és egy őszinte interjú készült Bocskor Bíborkával. Tanárportrénk e havi főszereplője Fenyvesi Anna tanárnő, aki legkedvesebb időtöltéséről is beszél. KultkataSZTEr rovatunkban pedig az origami világnapjáról emlékezünk meg.


Az adást ajánlja a két műsorvezető, Hamza Vanessa és Márki Kitti, valamint a szerkesztő, Fái Bernadett kommunikáció szakos hallgatók. A magazin 12 helyi televízió műsorában látható. A Szeged TV-ben október 22-én, szombaton 17.45-től, vasárnap 9.00 és 23.05-től, valamint kedden 20.00-tól nézhetik meg.



Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.