Képernyőn az áprilisi SzemeSZTEr

A legújabb adásban tisztelgünk a magyar költészet napja előtt, megmutatjuk, milyen volt Péterfy Bori szegedi koncertje, megtudhatják kinek miért éri meg részt venni a Befutó programban. Az adás arra is választ ad, hogyan használható a tanulásban a zsonglőrködés.

A magazin a Szeged TV-ben április 26-án (kedden) este 8 órától látható, és újabb településsel bővült az a lista, ahol még megnézhető egyetemi magazinunk. Mostantól a Kurca TV (Szegvár) nézői is láthatják a SzemeSZTEr-t.

Várja Önöket a képernyő elé Rúzsa Róbert szerkesztő és Muskó Bettina, Fái Bernadett műsorvezetők, kommunikáció szakos hallgatók.


A teljes áprilisi adás:


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Kasza Péter az SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az SZTE Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskola Neolatin Programjának vezetője, valamint az SZTE és az OSZK közreműködésével létrejött Kulcsár Péter Historiográfiai Kutatócsoport vezető kutatója. Magyar történelem Bécsből nézve - Wolfgang Lazius elfeledett történeti műve című akadémiai doktori értekezését 2023 szeptemberében védte meg. Kasza Péterrel az értekezés részleteiről, a tudományos pályájának kezdetéről, jelenlegi és jövőbeni kutatásairól és a tanításról beszélgettünk.