Német és osztrák ösztöndíjak

DAAD, OMAA és BAYHOST ösztöndíj-lehetőségek.

DAAD-ösztöndíjak


A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) mester- vagy egyéb graduális tanulmányi ösztöndíjakat hirdetett bármely tudományterület számára.


Határidő: 2015. november 15.


A pályázás a DAAD portálon keresztül online történik, amely a www.funding-guide.de ösztöndíjas adatbankból érhető el, valamint papíralapon a Tempus Közalapítványnál.


Forrás és további részletek:

http://www.daad.info.hu/mstipendiendaadstudien.htmlUgyancsak a DAAD nyári (3-4 hetes) egyetemi ösztöndíjakat hirdetett hallgatók és diplomások részére. Az ösztöndíj a nyelvi és országismereti tudás elmélyítését szolgálja.


Határidő: 2015. november 15.


A pályázás a fentihez hasonlóan történik.


Forrás és további részletek:


http://www.daad.info.hu/mstipendiendaadhsk.htmlPosztgraduális ösztöndíj Bajorországba (BAYHOST, Regensburg)


a 2016-2017-es tanévben hallgatóknak és fiatal (30 év alatti) kutatóknak


Az éves ösztöndíj program célja, hogy támogassa a tudományos együttműködést és az akadémiai csereprogramokat Bajorország illetve Közép, Kelet- és Délkelet-Európa között.


Határidő: 2015. december 1.


Forrás és további részletek:


http://www.uni-r.de/bayhost/english/scholarships/study-in-bavaria/index.htmlAz Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány (OMAA)/ pályázati felhívásai a 2015-ös évreAz OMAA/AÖU Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködés támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra.Az ösztöndíjas program keretében, kutatói, egyetemi oktatói, PhD-hallgatói ausztriai ösztöndíjak pályázhatók meg.Az együttműködés keretében felsőoktatási együttműködés, közös tudományos kutatási és felsőoktatási folyamatok lebonyolításának támogatására nyújtható be pályázat német nyelven.


Pályázati lehetőségek és határidők:


1. Rövid (3 napos) felsőoktatásban oktató, kutatói ösztöndíjakra:

2015-ben folyamatosan2. Felsőoktatás oktatói, kutatói 1 hónapos ösztöndíjaira:

2015. október 30. és december 15.3. Semester- Ösztöndíjak PhD-hallgatók részére:

2015. október 30.4. Osztrák-magyar együttműködési PROJEKTPÁLYÁZATOKRA:

2015. október 30.


Forrás és további információ:


http://www.omaa.hu/A bölcsészekre vonatkozó pályázati és ösztöndíj-lehetőségekről a folyamatosan frissülő http://www.arts.u-szeged.hu/hirek/osztondijak-palyazatok oldalon is tájékozódhatnak.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

„Végül is, mesélte O., mint mindig, ha orosz téma merült fel, (…) az orosz mesék végtelen répája, az orosz mítosz centrális metaforája, illetve hát Tolsztoj és Gogol végtelenjének ügyében is ruszista barátnőjéhez, Szőke Katalinhoz fordult” (Tolnai Ottó: A répa. Nádler-képek mentén)