Felvételizőknek


A szegedi bölcsészkar az ország egyik legjelentősebb képzőhelye a humán- és társadalomtudományok vonatkozásában. Széles körű képzési palettája 15 alapszak, valamint 40 mesterképzési szak (ebből 16 tanári mesterszak) ismeretanyagát teszi elérhetővé a hallgatók számára − ezen belül számtalan specializáció, szakirány segíti az egyes területeken való elmélyülést.

A szakok gazdag kínálata mellett a szegedi bölcsészkar tudományos kiválóságát jelzi az a tény, hogy öt doktori iskolájának 33 alprogramján lehet megszerezni a doktori tanulmányokat követően a PhD tudományos fokozatot. A képzés során az egyik elsődleges célunk olyan szakembereket képezni, akik a jövő felelős értelmiségeként hozzájárulnak közösségük építéséhez és környezetük fenntartásához. Ehhez kulcsfontosságú a történelmi hagyományok és örökségünk alapos ismerete, valamint a tágabb európai és más kultúrák iránti nyitottság, kíváncsiság.

Ez utóbbit nagyban elősegíti a nyelvtanulási lehetőségek széles körű választéka (intézményünkben 13 nyelvet lehet elsajátítani), az idegen nyelven folyó képzések, valamint a külföldi intézményekkel közös képzéseink. Oktatóink kimagasló tudományos eredményei a hallgatóknak is utat nyitnak a nemzetközi tudomány színterére: minden évben több száz hallgató vesz részt külföldi tanulmányúton, részképzésen, áthallgatáson a több mint 130 partnerintézményünk valamelyikében. Hallgatóink tudományos eredményei, melyekről többek között az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon tesznek tanúbizonyságot, egyértelműen mutatják, hogy a szegedi bölcsészképzés az ország élvonalába tartozik.

További érvek a szegedi Bölcsészettudományi Kar mellett:

  • A Szegedi Tudományegyetemet már évek óta a legrangosabb magyar intézményként jegyzik a világ legjobb egyetemeit rangsoroló ún. shanghaji listán

  • A Bölcsészettudományi Kar szakkínálata igen széles spektrumú és tanári gárdája magasan kvalifikált: hazai viszonylatban kiemelkedőnek tekinthető - több mint 50%-os - a minősített oktatók száma, és többségük helyben lakó - itt az oktatók többsége folyamatosan a hallgatók rendelkezésére áll.

  • A Szegedi Tudományegyetem igazi UNIVERSITAS: a tudományok szinte teljes skáláját nyújtja karaival, ezért a karok közötti áthallgatásra is sokkal több lehetősége van a hallgatóknak, mint másutt.

  • A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara ideális helyen fekszik: 100 m-re a korszerűen felszerelt, hallgatói szolgáltatások széles körét kínáló József Attila Tanulmányi és Információs Központtól (http://www.u-szeged.hu/tik). Így a hallgatók még két óra közötti rövid szünetben is átmehetnek a könyvtárba, vagy intézhetik egyéb hallgatói ügyeiket a Hallgatói Önkormányzatoknál, illetve használhatják a központ mintegy 350 számítógépes munkaállomását.

  • Szeged igazán emberléptékű városként olyan közösségi tereket nyújt, amelyeknek köszönhetően a hallgatók sokkal kevésbé atomizálódnak, könnyebben tudnak találkozni egymással (http://www.szegedvaros.hu). Emellett a város kulturális kínálata igen gazdag, számos szórakozási, művelődési lehetőséggel várja az itteni képzést választókat.

  • Szegeden lényegesen olcsóbb az albérlet, mint Budapesten: ha többen vesznek ki egy lakást, a fizetendő összeg már komolyan versenyez a kollégiumi térítési díjakkal.Iránytű felvételizőknek
Pályakövetési mutatók
 uszt_logo_rgbInfoblokk3_ESZA

 

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Az Emberi Erőforrások Minisztere hátrányos helyzetű (elsősorban roma) fiatalok számára, média témában alkotói támogatásra pályázati felhívást tesz közzé.

Friss hírek
2017. március 03.
2017. március 07.