BSZE2018

Bölcsész Szabadegyetem 2018 tavaszi félév

Indul a Bölcsész Szabadegyetem új szemesztere!


2018 februárjában is várjuk mindazokat a szegedieket, Szeged környékén élőket, akik úgy gondolják, hogy tanulni, művelődni, a világ minél több részletét megismerni jó. Mi is így gondoljuk, ezért szeretnénk minél szorosabbra fűzni az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező magyar felsőoktatási intézmény, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészkara és Szeged–Szeged környéke kapcsolatát, közelebb hozni egymáshoz az egyetemi és a nem egyetemi polgárokat.

 

Ennek érdekében indítottuk el 2016 őszén a Bölcsész Szabadegyetemet – mint a jelentkezésekből, visszajelzésekből kiderült, a szegediek megelégedésére. A meghirdetett kurzusokból több mint százat vettek föl idősebbek és fiatalabbak, középiskolások, középkorúak, nyugdíjasok – sem az előképzettség, sem az életkor nem akadálya annak, hogy valaki beíratkozzon az őt érdeklő kurzusokra, és együtt tanuljon az egyetemistákkal.

 

A 2017–2018-as tanév tavaszi félévében ismét változatos a kínálat: az irodalom, a nyelvészet, a művészettörténet , a filozófia, a történelem, a vallástudomány és a néprajz területéről vehetnek föl kurzusokat az érdeklődők. Idegen nyelvű előadások, illetve nyelvi képzések is szerepelnek a kínálatban, így a művelődni vágyók akár idegennyelv-tudásukat is fejleszthetik a kurzusok látogatásával.

 

Várjuk az érdeklődőket – találkozzunk februárban!

További információk:


A 2018-as tavaszi félév első tanítási napja: 2018. február 5. (hétfő)

A kurzusokra 2018. február 16-ig lehet jelentkezni.

Az órák kizárólag a tandíj befizetését követően látogathatók.

 

A kurzuskínálati lista tudományterületek szerinti felosztásban:


1. Történelem, ókortól a modern korig

2. Irodalom, nyelvészet, információs társadalom

3. Filozófia, művészettörténet, művelődéstörténet, vallástudomány és néprajz


A februári szemeszter kurzuskínálatának teljes listája elérhető PDF-ben itt.

Heti beosztású órarend


Jelentkezés:

Jelentkezni online és nyomtatott formában egyaránt lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2018. február 16.


Online formában a következő linkre kattintva küldheti el jelentkezését:

https://goo.gl/forms/155vo6WiWC1M1Hpz1

vagy

jelentkezési lap kitöltésével (letölthető itt) személyesen is a Tanulmányi Osztály ügyfélfogadó szobájában (SZTE BTK, Szeged, 6722, Egyetem u. 2., II. em) nyitva tartási időben. Online kitöltött jelentkezési lap ugyanitt leadható, illetve scannelt formában e-mailben is visszaküldhető a következő címre: zsofihenn@arts.u-szeged.hu


A jelentkezés díja:

max. 2 kurzus esetén 8.000 Ft. / félév

max 5 kurzus esetén 15.000 Ft. / félév

5 kurzus felett 20.000 Ft./félév

 

További információ a jelentkezésről:

Henn Zsófiától, SZTE BTK Tanulmányi Osztály (Szeged, 6722, Egyetem u. 2. II. em.) e-mail: zsofihenn@arts.u-szeged.hu, tel.: 0662/544-363

vagy

Biber Evelin, PR referenstől az alábbi elérhetőségen: btkpr@arts.u-szeged.hu, vagy telefonon: 0662/544-308

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

„Végül is, mesélte O., mint mindig, ha orosz téma merült fel, (…) az orosz mesék végtelen répája, az orosz mítosz centrális metaforája, illetve hát Tolsztoj és Gogol végtelenjének ügyében is ruszista barátnőjéhez, Szőke Katalinhoz fordult” (Tolnai Ottó: A répa. Nádler-képek mentén)